CER - KÖZÉP EURÓPA RALLY 2008

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Fotók

Michel Perin - Carlos Sainz CER 2008
A nyerõk: Michel Perin - Carlos Sainz

CER - Casteu A nyerõ: David Casteu - Lopez nyakában

CER - Peterhansel Peterhanselnek megártott a pezsgõ

Közép Európa Rally 2008 Timo Gottschalk - Dieter Depping

Közép Európa Rally 2008 a Depping - Gottschalk duó a célban

Közép Európa Rally 2008 Palik keze is megsérült

Közép Európa Rally 2008 motorosok

Közép Európa Rally 2008 Kis Sanyi - Czegó

CER - Közép Európa Rally 2008 - összefoglaló


Forrás: Székely-Nagy Katalin, Szalay Dakar Team hírlevél

- Végeredmény - motor
- Végeredmény - quad
- Végeredmény - autó
- Végeredmény - kamion

2008. április 26., szombat

Sainz nyert, Palik megint borult, Peterhanselnek megártott a pezsgõ.

A Dakar többszörös francia bajnoka a szokásos pezsgõs locsolás közben az esõtõl nedves deszkákon megcsúszott és leszánkázott a füredi Tagore sétányon felállított céldobogóról.

Az autósok viadalát pazar véghajrával a spanyol Carlos Sainz - Michel Perin (VW) páros nyerte, akik végül a 18 másodperces elõnyüket 2 perc fölé tornázták a francia Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret párossal szemben. A harmadik helyen a német Dieter Depping - Timo Gottschalk duó zárt. A legjobb magyar egység a Kis Sándor - Czeglédi Péter duó lett, a 13. helyen. Szalay Balázsék a 15. helyen zártak.

Szalayék autóját Kis Sanyi vontatta le a dobogóról. "Alig néhány száz méterrel a cél elõtt leállt a versenyautónk motorja. Szerencsére az idõmérõ egy lejtõ aljában volt, de így is a nézõk lökték be az autót, majd átgurultunk a célvonalon" - mondta Szalay Balázs. Az Opel Antara RR a balatonfüredi célban még lendületbõl felgurult a dobogóra, de onnan már Kis Sándorék húzták el. A 224-es rajtszámú magyar egység autója az egyik kanyarban ismét felborult, Palik keze is megsérült. A nézõk segítségével talpraállították az autót és folytatni tudták a szakaszt.

A quad kategóriában a francia Hubert Deltrieu (Polaris) gyõzött. A magyarok közül a 6. Mészöly Tamás fejezte be a legelõkelõbb helyen a Central Europe Rally-t.

A motorosoknál a francia David Casteu (KTM) gyõzött a chilei Francisco Lopez és a mezõny egyetlen fekete versenyzõje, a francia Alain Duclos elõtt. A legjobb magyar motoros a 30. helyen célba érkezõ Nagy Péter lett. A kétszeres Dakar-gyõztes Cyril Despres az ötödik helyen végzett.

2008. április 25., péntek

Sainz a zárónap elõtt csak 18 másodperccel vezet Peterhansel elõtt! Óriási küzdelem várható az utolsó napon.

Pénteken a mezõny pontosan ugyanazt az útvonalat teljesítette, mint csütörtökön. Az utolsó elõtti szakaszon óriási küzdelem alakult ki a francia Stéphane Peterhansel (Mitsubishi) és a spanyol Carlos Sainz (VW) között. A francia reggel még 22 másodperces elõnnyel vágott neki a napnak, de az elsõ szakaszon 28 perccel Sainz mögött végzett, és ezzel átadta vezetõ pozícióját a "Matadornak". A VW favoritja úgy versenyzett, mint a legszebb WRC-s éveiben, és 40 másodperccel megelõzte a Dakar királyát. 9 óra 40 perc autózás után, és 150 kilométerrel a vége elõtt Peterhanselnek csupán 18 másodperc hátránya maradt Sainz-al szemben! A "pirosak" (Mitsubishi) és a "kékek" (VW) nemcsak az elsõ helyért, hanem a dobogó harmadik fokáért is küzdenek, mivel a jelenlegi harmadik Depping (VW) és a negyedik Alphand (Mitsubishi) között is mindössze 7 másodperc a különbség! A magyarok közül Kis Sanyi a 12., Szalay Balázs a 14.

A quadoknál nem történt változás, az összetettben továbbra is a francia Hubert Deltrieu (Polaris) vezet honfitársa, Christophe DeClerck (Yamaha) elõtt, közel 44 perces elõnnyel. Mészöly a 7.

Április 26-án szombaton, az utolsó versenynapon Veszprém és Balatonfüred között folytatódik a küzdelem. Az össztáv 197 kilométer, ebbõl 155 kilométer a szelektív. A dobogót már felállították Füreden!


A versennyel kapcsolatos korábbi hírek:

- Közép Európa Rally - Talma indítja a motoros-mezõnyt!
- Dakar-sorozat - gépátvétel szombaton, rajt vasárnap a Közép Európa Rally-n
- Havas a Dakarról: ...gyászoljalak, amikor hülye halált halsz?
- Budapest-Balaton Rally - áprilisban indul a Dakar-series
- Dakar helyett Central Europe Rally?

1 2 3 4 következõ »