Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...

A mese hősei kenyérmorzsával jelölték meg a hazavezető utat, de pechjükre a madarak éhesek voltak...

Mint a Grimm-meséből tudjuk, Jancsinak és Juliskának nem igazán vált be a kenyérmorzsás ötlet, a madarak ugyanis megették a morzsákat, hőseink ezért nem találták meg a hazavezető utat. A kenyérmorzsás ötlet mégis a tökéletes megoldás lehet, feltéve ha műholdas navigációval kombinálják. Tökéletes megoldás a terepen elkalandozó autósoknak, ha meg akarják jelölni a már bejárt útvonalukat. A Ford most az új Ranger Raptorban ezt a navigációs "kenyérmorzsa" technológiát alkalmazza.

Ford Ranger Leading Ideas | Sat Nav Breadcrumbs
Aki árkon-bokron át autózik, azt a tereptárgyak és az útjelzések gyakran már nem segítik a tájékozódásban, és előfordulhat, hogy a szokványos műholdas navigáció is csak hellyel-közzel használható. Úgy tűnik, a Ford mérnökei megtalálták a tökéletes megoldást: az új Ford Ranger Raptor menet közben minden egyes másodpercben virtuális gombostűket tűz ki a virtuális térképre, így ezeket követve könnyebb visszatalálni a kiindulási ponthoz.

- A Sat Nav Breadcrumbs azaz a kenyérmorzsa-navigáció egyszerű, ám hatékony módszer arra, hogy a Ranger Raptor vezetője - bármerre jár is - mindig pontosan tudja, hol is van éppen - mondta Leo Roeks, a Ford Performance igazgatója.

Satnav Breadcrumbs Help Drivers Find Their Way Off-Road
A Ford Performance által kifejlesztett új Ranger Raptort arra tervezték, hogy a világ legkeményebb terepein is helyt álljon és utasai lendületesen autózzanak vele. A Ford 2.0 literes EcoBlue dízelmotorjának biturbó változatával hajtott autóba versenyeken tesztelt futóművet és FOX lengéscsillapítókat szereltek. A Ranger jelenleg az európai piac legnépszerűbb pickupja, amelyből több mint 26.700 darab talált gazdára 2019 első negyedévében.

Ranger Raptor | Ford Thailand

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő