A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!

A Latin-Amerikában eltöltött sikeres évtized után 2020-ban első alkalommal Szaúd-Arábia lesz a futam helyszíne.

Fernando Alonso Dakar Hilux Test Review
A 38 éves Alonso augusztus 20-23. között Afrika déli, sivatagos részein tesztelte a TOYOTA GAZOO Racing Toyota Hilux versenyautóját, majd versenyen kívüli indulóként rajthoz áll a 2019-es, dél-afrikai Harrismith 400 elnevezésű versenyen, amire a Cross Country versenysorozat ötödik fordulójában kerül sor szeptember 13-14. között.

TOYOTA GAZOO Racing - Toyota Hilux
A versenyzésen túl az előttük álló öt hónap során Fernando szorosan együttműködik a TOYOTA GAZOO Racing Dakar Rally csapatával is. A pilóta intenzív képzést kap Európában, Afrikában és a Közel-Keleten, hogy megismerje a rá váró kihívásokat a sivatagi rally-n.

Fernando Alonso - Toyota Hilux
- Lelkesen várom, hogy szó szerint új terepen folytathassam a pályafutásomat a TOYOTA GAZOO Racing színeiben. Amióta 2017 novemberében először rajthoz álltam a Toyotával, nagyon sok mindent elértünk együtt, két egymást követő Le Mans-i diadalt, a Hosszútávú Világbajnoki címet a csapattal, illetve a világbajnoki címet a pilóták mezőnyében csapattársaimmal, Sébastien-nel és Kazuki-val. Idén már belekóstoltam az off-road rally világába és jól éreztem magam benne, ezért szeretném folytatni. Tudtam, hogy teljesen más élmény lesz majd, és hirtelen nagyon sokat kell tanulnom, de remekül érzem magam a Hiluxban. Nagyon gyorsan nagyon komoly önbizalmat adott, és minden egyes megtett körrel folyamatosan fejlődtem. Izgatottan várom a következő hónapok edzéseit, illetve azt, hogy még jobban megismerjem a Hiluxot, és együtt dolgozhassak a csapattal. Mindig mondtam, hogy szeretném újabb és újabb szakágaban kipróbálni magam, és szerencsére éppen egy olyan csapat tagja vagyok, ahol ezt megtehetem - mondta Fernando Alonso a tesztelés végén.

- Idén márciusban sikeres, kétnapos tesztelést tartottunk Fernandóval a Dakar-győztes Toyota Hilux-unk kormánya mögött Afrika déli részén, s ez értékes tapasztalatokkal gazdagított minket. Fernando élvezte az új élményeket, és mi is láttuk, mennyit fejlődik és hogyan alkalmazkodik napról napra. Egyértelmű volt, hogy Fernando jól felkészülten érkezett a tesztelésre, és készen állt befogadni mindent, amit mutattunk neki. A tereprally új műfaj a számára, és biztos vagyok abban, hogy megvan benne a kellő tudás és elszántság, hogy megbirkózzon ezzel az új kihívással. Dakari címvédőként, illetve a rallyversenyzésben eltöltött számos évvel a hátunk mögött biztosak vagyunk abban, hogy együtt tudunk majd dolgozni azon, hogy a következő hónapokban megszerezze a rally-záshoz szükséges magabiztosságot - nyilatkozta a tesztelés alkalmával Glyn Hall, a TOYOTA GAZOO Racing csapatfőnöke.

2019-ben a Dakaron az autós géposztályban a privát és gyári Toyota-csapatok tették ki az összes induló több mint negyedét. A TOYOTA GAZOO Racing 2019-ben a korábbi katari olimpikon és rallyleganda, Nasser Al-Attiyah által vezetett Toyota Hilux-szal szerezte meg az első, összetettben aratott győzelmét a Dakar Rallyn. A 2020-as verseny szintén új fejezetet nyit, hiszen a Dakar Rally 1978-as első megrendezése óta és a Latin-Amerikában eltöltött sikeres évtized után most első alkalommal Szaúd-Arábia lesz a futam helyszíne.

TOYOTA GAZOO Racing - Toyota Hilux

Forrás: Varga Zsombor
PR manager
Toyota Central Europe Kft.