Ford Puma - gyártásban az első villamosított európai újdonság

Már sorozatban készül a Puma, az első az Európában idén megjelenő nyolc elektromos hajtású Ford modell közül.

Ford Puma
Az új Ford Puma egyike annak a nyolc elektromos modellnek, amelyeket a Ford még idén bevezet az európai piacon.

A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy ezentúl minden új személyautójához kínál majd valamilyen elektromos opciót, mild-hybrid, full hybrid, plug-in hybrid vagy tisztán elektromos hajtást. Az ígéret szép szó, és íme, máris bemutatták, sőt, a Craiova Plant már gyártja is a 48 voltos mild-hybrid hajtású Ford Puma-t.

Ford Puma - Craiova Plant
A Ford 48 V EcoBoost Hybrid technologia sajátja, hogy a villanymotor önállóan nem hajtja az autót, csak amolyan nyomaték-asszisztensként támogatja az 1.0 literes, benzines EcoBoost motort, hogy az "könnyebben" küldje a kerekekre a 155 lóerőt.

A SUV-hangulatú kompakt crossover a mild hybrid hajtás mellett látványos SUV-elemekkel és rugalmasan alakítható 456 literes csomagtérrel (benne az innovatív Ford MegaBox megoldással) is csábítja a vásárlókat.

Ford Puma – Introducing the Ford MegaBox
Az olyan vezetés-támogató technológiák, mint a Stop and Go rendszerrel kiegészített adaptív sebességtartó automatika (Adaptive Cruise Control with Stop and Go), a sebességkorlátozás felismerés (Speed Sign Recognition) és a sávközép funkció (Lane Centring) alapáras alapfelszereltség.

Az autó felszereltségi listáján prémium kényelmi tételek is szerepelnek, így a vevők akár a szegmens első derékmasszírozó ülését vagy a láblóbálással nyitható csomagtérajtó-nyitást is megrendelhetik.

The design of the new Ford Puma