Az Év Autója a Peugeot 208, a Rifter és a Partner - az angolok szeretik a franciát...

Az újságírók és az olvasók szavazatai alapján két jelentős brit autós magazin is átadta a saját Év Autója díjait. A Peugeot 208, a Rifter és a Partner egyaránt nyerő! Négymillió ember nem tévedhet!

PEUGEOT 208
A második generációs Peugeot 208 a Carwow.co.uk oldal az Év Autója 2019 szavazásán érdemelte ki az év legjobb kisautójának járó Kis Legenda (Little Legend Award for 2019) díjat.

PEUGEOT 208; PEUGEOT e-208 electric
A Peugeot 208-ast a mintegy egymillió felhasználóval rendelkező Carwow szerkesztőségi szavazásán találták az év legkiválóbb városi autójának, a weboldal szerkesztői szerint a Peugeot 208 "a kategória egyik legkiválóbb utasterét kínálja, kiemelkedő technológiai tartalom, valamint nagy teljesítményű, ám takarékos motorok mellett - mindezt ésszerű áron." A Carwow szakértői azt is kiemelték, hogy a Peugeot 208 "az egyetlen olyan kisautó, amely benzin- és dízelmotor mellett egy kiváló, tisztán elektromos hajtáslánccal is kapható".

PEUGEOT PARTNER
A Peugeot Rifter/Partner modellpáros az 1972-ben alapított Parkers lapcsalád internetes kiadványánál nyerte el a 2020 legjobb közepes méretű családi autója, illetve az év legjobb kompakt kishaszonjárműve díjat. A havonta hárommillió látogatót vonzó weboldal szerkesztői tizenkét személyautó- és négy haszonjármű-kategóriában választják meg minden évben az időszak legkiválóbb újdonságát, a városi áruszállítók között a Peugeot Partner és testvérmodelljei innovatív és praktikus megoldásaiknak köszönhetően végeztek az élen.

- Kiemelkedő (adott esetben akár egy tonnát is meghaladó) teherbírásuk mellett modern technológiai megoldásokat kínálnak a felhasználók életét régóta megkeserítő problémákra. Ilyen például az a kamerarendszer, amellyel a teljesen lemezelt kivitelek vezetői is akadálytalanul szemmel tarthatják a jármű mögötti területet – írta indoklásában a Parkers szerkesztőbizottsága. - A képet tágas belsőtér, komfortos rugózás és opciós funkciók széles kínálata teszi teljessé, a Partnerrel hosszú távon is egyszerűnek ígérkezik az élet - zárták indoklásukat, hozzátéve, hogy az EMP2 személyautó-platformra épülő autó személyautós viselkedése és vezethetősége mellett igazi strapabíró munkaeszköz.

PEUGEOT RIFTER
- A Peugeot igazán ötletesen integrálta a harmadik sori üléseket a Rifterbe. Ezek a rövid variánshoz is rendelhetők, de értelemszerűen célszerűbb a nyújtott karosszériával társítani azokat, hiszen így jól kihasználható csomagtartót is kapunk a hét felnőtt szállítására alkalmas autóban. A beszállást a szélesre nyíló tolóajtó, valamint a könnyen lehajtható második sori ülések teszik egyszerűvé - méltatták az újságírók a Góliátok között helytálló Dávidot.

PEUGEOT EXPERT
Ugyancsak dobogósként zárta a megmérettetést a Peugeot Expert. - A szegmens egyik leginnovatívabb képviselője, amely kategóriaelső teherbírással, rendkívül takarékos motorokkal és három különböző karosszériahosszal lép szorítóba. Sőt, olyan, személyautóktól megszokott komfortszolgáltatásokat is nyújt, mint a motoros mozgatású, kéz nélkül nyitható oldalajtók vagy a head-up kijelző - indokolta döntését a zsűri.

- 2019 Ford Kuga - maximális, 5 csillagot kapott az Euro NCAP ütközéses és biztonsági tesztjén
- Ford Mustang Mach-E - dokumentumfilm az új Mustang-családtag születésének titkairól
- Újabb villámcsapás a Ford-tól - egy év múlva jön a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E!
- Ford Explorer Plug-In Hybrid - maximális ütközésbiztonság, 5 csillag az Euro NCAP tesztjén!
- Audi A8 L 60 TFSI e quattro - elektromos hajtás már a luxus kategóriában is!
- A SEAT újraértelmezte a SUV fogalmát
- Peugeot e-208 - hatalmas lendülettel indít az európai piacokon az elektromos 208-as
- 2019 SEAT Tarraco - jó szelet kapott a zászlóshajó az induláshoz
- 2019 Skoda Fabia - a megszüntetve megtartani elv diadala
- Ford Transit és Tourneo Custom PHEV - az első 1 tonnás Plug-In Hybrid modellek