Audi R8 - Vasemberhez méltó vas a mozivásznon

Filmszerepet kapott Hollywoodban az Audi R8. Az Iron Man, a Vasember című filmben Tony Stark, a páncélos szuperhős autója lesz.

A forgatás 2008 februárjában kezdődik és májusban mutatják be Robert Downey Jr. főszereplésével az Iron Man-t, a Vasembert. A filmben ő alakítja Tony Starkot, a milliárdos zsenit, akit elrabolnak és arra kényszerítik, hogy építsen egy különlegesen pusztító fegyvert. A találékony és szuperintelligens Tony fegyver helyett egy high-tech páncélt készít - innen a Vasember - és ennek segítségével megszökik a fogságból és visszatér az USÁ-ba.

Tony Stark találékonysága és szenvedélyes rajongása a technika iránt megszemélyesíti az Audi értékeit - vélik az Audinál. Az R8-ra pedig többek között azért esett a választás, mert "az átlátszó burkolat alatt látható motortere az Iron Man világító szuperpáncéljára és kesztyűjére emlékeztet".

Volt azért ennek más oka is. Az Audi komoly pénzügyi támogatást nyújt a Marvel Stúdiónak illetve a Paramount-nak a film elkészítéséhez. Ezért nemcsak az R8, hanem az A6, a Q7 és az új S5 Sport Coupe is szerepel a filmben.