Tekintsünk előre a Forddal - immár nyolcadik alkalommal!

A 2020 Looking Further with Ford Trends Report érdekes gondolatokat oszt meg a világgal a magányosságról, a bizonytalanságról és a bizalomról.

2020 Looking Further with Ford Trends Report
A Ford Motor Company nyolcadik ilyen jellegű éves kiadványa, a "Tekintsünk előre a Forddal" globális trendfigyelő tanulmány rávilágít, hogy az embereket túlterheli az a sok változás, ami most zajlik a világban. Az állandó összekapcsoltság korában a fogyasztók magányosabbak, mint valaha és nehezebben bíznak meg kapcsolataikban és a vállalatokban.

A világszintű közvélemény-kutatás során 14 országban, Amerikában, Ázsiában, Európában és a Közép-Keleten tettek fel kérdéseket. A tanulmányból kiderül, hogy az emberek kapcsolataiba, közösségébe, megválasztott képviselőibe vetett hitének kulcsfontosságú hatása van a hétköznapjaikra.

- Egyre több a globális szintű változás. Az intézményekbe, márkákba és kapcsolatokba vetett bizalom hiánya miatt az emberek többsége érzelmileg extrém módon túlterhelt. Szeretnének hinni abban, hogy a vállalatok helyesen teszik a dolgukat, de a vállalatoknak erre okot is kell adniuk és a vásárlóknak be kell látniuk a kulisszák mögé. A Fordnál továbbra is kiemelt figyelemmel összpontosítunk arra, hogy javítsuk az ügyfeleink és a közösségek életét. Így továbbra is bizalmi viszony maradhat közöttünk, ami lehetővé teszi az együttes előre haladást - emelte ki Sheryl Conelly, a Ford globális fogyasztói trendekkel és jövőkutatással foglalkozó menedzsere.

További, a tanulmányban szereplő vásárlói trendek:

Egyes-egyedül: A magányosság világméretű járvánnyá vált és különösen a fiatalok körében terjedt el. A "Z" generációhoz tartozó fiatalok 62 százaléka alapvetően egyetért azzal a kijelentéssel, hogy "rendszeresen magányosnak érzi magát" és 50 százalékuk "gyakran társaságban is magányos".

Below The Surface
A felszín alatt: Egyre nagyobb az érdeklődés a vásárlói bizalom építésének eddig nem látott elemei iránt. A felnőttek 67 százaléka egyetért azzal, hogy "ha egy márka elveszíti a bizalmamat, akkor nincs visszaút".

Felhívás: Az emberek elvárják a márkáktól, hogy a termékalapú beállítottságról átváltsanak az értékalapú beállítottságra, habár ez nem befolyásolja vásárlási döntésüket. A felnőttek 59 százaléka szerint a vásárlás kényelme fontosabb, mint a márka értékei.

Great Expectations
Nagy elvárások: Az internetes vásárlások növekedésével a márkák iránti elvárások is növekszenek. A felnőttek 67 százaléka egyetért azzal, hogy "manapság többet várok el egy márkától, mint régebben".

The Green Paradox
A zöld paradoxon: A vásárlók az egész világon egyre inkább aggódnak a klímaváltozás miatt. Ez azonban nem ösztönzi őket cselekvésre: az emberek 64 százaléka nem változtatja meg a vásárlói szokásait a klímaváltozás megfékezése érdekében, mert úgy véli, hogy az ő döntése nem változtatna semmit.

Identity Matters
Fontos az identitás: Egyre több szó esik a nyelvről és az identitásról. Ezen belül különösen arról, hogy az identitás látható és láthatatlan dolgokból tevődik össze: ilyen a szexuális identitás, a származás, a vallás és sok minden más. A felnőtteknek csak a 67 százaléka mondja, hogy "értem az egyik nemhez sem tartozás fogalmát (gender fluidity)".

The Second Time Around
Második nekifutás: Az új újraértékesítő (upcycle) vállalkozások modernizálták a világ "másodlagos-értékesítés" kereskedelmét. Az úgynevezett újrakereskedés mozgalma egyre népszerűbb a kifinomult és intelligens vásárlók között. Így új életet kezdhetnek a használt divatcikkek, berendezések, elektronikus eszközök, háztartási cikkek, és más javak. Egyre többen mozdulnak ebbe az irányba, és a felnőttek 60 százaléka állítja, hogy "nyitottabb a használt cikkek vásárlására, mint öt éve volt".

A teljes trendfigyelő tanulmány: Tekintsünk előre a Forddal

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!
- ©KODA OCTAVIA, SUPERB, KAROQ és KODIAQ - már négy modellsorozathoz választható összkerékhajtás
- Mazda - 100 éves az örökifjú R360 Coupe!
- BMW i Hydrogen NEXT - a 374 lóerős, X5 alapú üzemanyagcellás modell 2022-re várható
- 2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!
- Red Dot Car Design díjat nyert az új Mazda CX-30 és az MX-30
- Ford Motor Company - igazi amerikai válasz a COVID-19 koronavírus pandémia kihívására
- Peugeot 2008 SUV - az Oroszlánnak a COVID-19 vírus sem ellenfél!