Ford Magyarország - Szabó Attila az új ügyvezető igazgató

A Ford sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2020 januárjától új ügyvezető igazgató vette át Ford Magyarország irányítását Szamosi Viktortól, aki a Ford Európai Direkt Piacok (CEE Régió) operatív igazgatójaként folytatja pályáját.

Szabó Attila korábban a Ford román leányvállalatát vezette sikeresen, ezt megelőzően a Ford európai árazási központjának menedzsere volt, ahol a Szentendrén működő regionális irodában európai árszabási menedzsereként a szervezet egyik legnagyobb létszámú, Európa összes piacát kiszolgáló árazási csapatát irányította. Szabó Attila a magyar mellett a cseh piacért is felelős regionális ügyvezető lesz.

Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója
- Örömmel várom ezt az új kihívást és hogy végre ismét a magyar piacon kamatoztathassam az évek során megszerzett tapasztalataimat. Idén kihívásokkal teli év előtt állunk, 2019. december 26-án indított új kommunikációs kampányunk, a Bring On Tomorrow pedig megmutatja, mit hoz a jövő.

Bring On Tomorrow
Ez a kampány egyértelműen jelzi, hogy milyen izgalmas időket élünk és hogy a Ford is nagy változások előtt áll. Ezen átalakulás részeként 2020-ban egy vadonatúj termékcsaládot mutatunk be, amelyben 14, részben elektromos hajtású modell szerepel - jelentette be Szabó Attila, a Ford Magyarország új ügyvezető igazgatója.

Ford Hybrid
Mild Hybrid hajtáslánccal (mHEV) érkezik a Fiesta, a Focus, a Kuga, a Transit, a Transit Custom, a Tourneo Custom és a Puma. Lesz három hibrid (HEV) modell, a Mondeo Hybrid, a Mondeo Wagon Hybrid és a Kuga Hybrid, valamint négy konnektoros hibrid (PHEV), az Explorer Plug-in Hybrid, a Kuga Plug-in Hybrid, a Transit Custom Plug-in Hybrid és a Tourneo Custom Plug-in Hybrid. A tisztán elektromos modellek (BEV) között mutatkozik be a Mustang Inspired Performance SUV és a Transit BEV.

A 2017-ben elindított országos Ford Karrierprogram, amely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani és jól képzett, motivált szerelő utánpótlást kíván biztosítani, a jövőben a hibrid hajtások karbantartásának oktatásával is kiegészül.

A tervek szerint a 2020-ban bemutatkozó vadonatúj termékcsaládban tehát összesen 16, részben vagy teljesen elektromos hajtású modell szerepel. A személyautó piacra januárban érkezik a Ford EcoBoost Hybrid 48 voltos technológiával szerelt vadonatúj Puma, majd május körül érkezik a vadonatúj Kuga, amely a Ford eddigi legszélesebb elektromos hajtási palettáját kínálja, az autó egyaránt megrendelhető mild-, plug-in- és fullhybrid hajtáslánccal is. A Kuga Plug-In Hybrid több mint 50 km-t képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban és legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása várhatóan 1,2 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 29 g/km lesz.

Az Explorer legújabb változata eddig csak a tengerentúlon volt kapható, a vadonatúj, hétüléses Ford Explorer Plug-In Hybrid SUV várhatóan júniustól jelenik meg a kereskedőknél Magyarországon. A 3.0 literes EcoBoost benzinmotorból, villanymotorból és akkumulátorból álló hibrid hajtáslánc összteljesítménye 450 lóerő, forgatónyomatéka 840 Nm, tisztán elektromos hatótávolsága pedig 40 km.

Idén már itthon is rendelhető lesz a tavaly év végén bemutatkozó Ford Mustang Mach-E, az a teljesen elektromos új Ford SUV is, amelyhez az ihletet a legendás Mustang adta.

A haszongépjármű piacon ugyancsak izgalmas év várható a Fordnál, a városi áru- és személyszállításban a megújuló Tranzit modellek mellett a környezetbarát Transit Custom PHEV is besegít, amely megkapta az Év Haszonjárműve (International Commercial Vehicle Awards) díjat a nemzetközi IVOTY zsűritől.

Ford haszongépjárművek
A 2020 január végén érkező, a szegmensben első ilyen modellként megjelenő Transit Custom Plug-In Hybrid áruszállító az NEDC ciklusban mérve 56 kilométert képes megtenni nulla károsanyag-kibocsátásssal, illetve 500 kilométeres hatótávolságot kínál az 1.0 literes EcoBoost benzinmotor használatával. A Transit Custom Plug-In Hybrid hasznos teherbírása 1 130 kg és 6,0 köbméter a rakodótere.

Az IPUA zsűri által odaítélt 2020 Év Pick-Up-ja díjat (International Pickup Award, IPUA) a Ford Ranger megújult, 2.0 biturbo motorral szerelt változata kapta, a platós ugyancsak januártól jelenik meg a magyar márkakereskedésekben.

Ford Ranger
Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő
- Ford Tourneo Connect Active és Transit Connect Active - járt utat járatlanért... nyugodtan!
- Jaguar Land Rover - elkészült a másfél milliomodik INGENIUM motor
- Ford CV Communications - jönnek a kommunikáló haszongépjárművek!
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!
- ©KODA OCTAVIA, SUPERB, KAROQ és KODIAQ - már négy modellsorozathoz választható összkerékhajtás
- Mazda - 100 éves az örökifjú R360 Coupe!
- BMW i Hydrogen NEXT - a 374 lóerős, X5 alapú üzemanyagcellás modell 2022-re várható
- 2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!