Magyar Suzuki - Esztergomban 2020-ban már kizárólag ISG hibrideket gyártanak Európának!

Az EU-s picra gyártott Vitara és SX4 S-CROSS SUV-ok 2019 decembere óta kizárólag hibrid hajtással gördülnek le a gyártósorról. A vállalat több millió euró-s beruházással készítette elő az új hibrid modellek bevezetését.

Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést és jelenleg itt készülnek a Vitara és az SX4 S-CROSS modellek, amelyeknek köszönhetően a Magyar Suzuki több mint három éve vezeti a hazai újautó-eladási statisztikákat. 2019 decemberében megkezdték a hibrid járművek sorozatgyártását, az EU-s piacra 2020-ban már kizárólag hibrid hajtású személygépkocsikat gyártanak. A vásárlók kedvencei, a hazai gyártású Vitara és SX4 S-CROSS január végétől jelennek meg hibrid hajtással a Suzuki teljes értékesítési hálózatában, itthon és az Európai Unió országaiban.

Suzuki Vitara
Suzuki SX4 S-CROSS
Az új, 48 Voltos ISG (Integrated Starter-Generator) technológiával felszerelt Suzuki hibrid modellek fogyasztása és CO2-kibocsátása a tapasztalatok szerint 15-20 százalékkal kisebb a korábbi modelleknél, ugyanakkor könnyebbek és kisebbek, mint más teljesen hibrid, illetve plug-in hibrid rendszerek.

A Suzuki "okos hibrid rendszere", az SVHS (Smart Hybrid Vehicle from Suzuki) az ISG-t, az integrált indító generátort használja gyorsításkor, a generátor ilyenkor "rásegít" a belsőégésű motor nyomatékára. Fékezéskor sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos generátorok, a regeneratív fékezés révén ugyanis áramot is termel. Az ISG egység azonnal érzékeli a fékpedál lenyomását és egyaránt tölti a lítium-ion és a hagyományos akkumulátort.

Az új hajtáslánc bevezetésnek köszönhetően a Magyar Suzuki Zrt. a tervek szerint 2020-ban már 70 %-ban hibrid hajtású autókat gyárt, ezek 85 %-a készül exportra. Mivel a legnépszerűbb hazai gyártású új autók, a Vitara és SX4 S-CROSS 2019 decembere óta csak hibrid változatban gördülnek le a gyártósorról, ezzel a piacvezető hazai vállalat az egyetlen gyártó a szektorban, amely kizárólag hibridet készít az uniós országoknak.

A négy éve hazai piacvezető Suzuki a hibrid gyártás esztergomi bevezetésével tovább szeretné erősíteni gazdasági szerepét az országban és a régióban. - Az energiahatékony járművek iránti egyre növekvő kereslet, valamint autóink kiváló ár-érték arányának köszönhetően nagy érdeklődésre számítunk, és piacvezető pozícióra törekszünk 2020-ban is - mondta a bejelentéskor Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója.

Forrás: Bonnár-Csonka Zsuzsanna
kommunikációs vezető
Magyar Suzuki Zrt.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna