2021 Cadillac Escalade - az első SUV hajlított LG P-OLED digitális műszerfallal

Az LG gyártmányú 38"-os kijelző három különálló LG P-OLED panelből áll, melyek közül a legnagyobb 16,9" képátlójú.

2021 Cadillac Escalade Luxury Edition | 2021 Cadillac Escalade Sport Edition
A teljesen új dizájnnal érkező 2021-es Cadillac Escalade az első SUV modell, amelybe az LG P-OLED digitális műszerfal-megoldását építették be. Az LG futurisztikus, hajlítható kijelzőrendszere széles betekintési szöget kínál és kiváló a grafikus megjelenítése. Nemcsak a hagyományos műszerfalat váltja ki, de infotainment-kijelzőként az audio-, video- és navigációs tartalmak megjelenítéséért felelős központi rendszert is.

2021 Cadillac Escalade Interior Technology
Az Escalade ultramodern fedélzeti rendszere olyan funkciókat is kínál, mint például a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) alapú navigáció és az éjszakai mód, amely rendszerek az LG által fejlesztett szoftveres háttérre épülnek.

- Az, hogy a P-OLED technológia egy olyan legendás márkanév támogatásával debütálhat, amilyen a Cadillac, nem csupán megtiszteltetés számunkra, de bizonyítéka annak is, hogy autós megoldásaink az iparág legjobbjai közé tartoznak - mondta Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke. - Azt a sok évnyi tudást és tapasztalatot, amelynek felhalmozásával az LG globálisan is vezető szerephez jutott az OLED televíziók piacán, most az autós felhasználói élmény fejlesztésében kamatoztathatjuk - tette hozzá.

Az OLED kijelzőmegoldások könnyű személyre szabhatósága és példátlan vékonysága az olyan prémium autógyártók számára előnyös, amelyek arra törekszenek, hogy rendszeresen új innovációkkal lepjék meg az újdonságokra nyitott vásárlóközönségüket.

2021 Cadillac Escalade Super Cruise
A 2021-es Escalade-ben debütál a Super Cruise vezetéstámogató asszisztens (Super Cruise Driver Assistance Technology) is, az önvezető technológia kis ízelítő a jövő mobilitásából. Az Egyesült Államokban és Kanadában már több mint 200 000 mérföldnyi kompatibilis autópályán lehet a SUV-ot elengedett kormánnyal vezetni, LiDAR térképadatok, nagy pontosságú GPS, korszerű vezető-figyelő rendszer, valamint kamerák és radarérzékelők hálózata segítségével.

A Super Cruise automatikusan vált sávot, ha a vezető az irányjelzővel jelzi előzési illetve sávváltási szándékát. A járművezető-figyelmeztető rendszer azt jelzi a vezetőnek, hogy jobban figyeljen oda a vezetésre.

A legújabb technológiai fejlesztések között szerepel a dinamikus sávkorrekció is, amely a megváltoztatja a SUV helyzetét a forgalmi sávban, amikor más járművek túl közel haladnak el mellette. Az már csak hab a tortán, hogy az új fedélzeti információs központ üzenetküldő funkciójával figyelmezteti a járművezetőt, ha a Super Cruise bizonyos esetekben nem áll rendelkezésre.