2020 Hyundai i10 - GO BIG - Játsszon nagyban!

A jól felszerelt városi kisautót Európában, európai vásárlók számára gyártják; ez a modell a Hyundai válasza arra a kihívásra, hogy a mobilitást megfizethetővé és elérhetővé tegye.

2008-as bevezetése óta az i10 sikertörténetnek számít. A vadonatúj i10-est Európában tervezték, fejlesztették és gyártják.

2020 Hyundai i10
- Az i10 mindig is a Hyundai európai eladásainak egyik meghatározó pillére, a márka növekedésének hagyományos támasza volt. A vadonatúj modell bevezetésével megerősítjük elkötelezettségünket az A-szegmens praktikus autót kereső vásárlói iránt. Bár méretét tekintve apró, a vadonatúj Hyundai i10 nagy autó benyomását kelti. Piaci bevezetését ezért kíséri a "Játsszon nagyban!" szlogen - jelentete be Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke.

2020 Hyundai i10
Az új i10 fiatalos és dinamikus formaterve kiemelkedik az A-szegmensből, négy- vagy ötüléses kivitelben egyaránt választható. Az új rajzolatú, opciós 16 colos könnyűfém keréktárcsák méginkább energikus, dinamikus megjelenést kölcsönöznek az autónak. A belső helykínálata a megnövelt tengelytávnak köszönhetően az eddiginél is tágasabb, jól variálható csomagtartója 252 literes, a rakodóperem az előző modellhez képest 29 mm-rel alacsonyabb. A vezetőt új tolatókamera segíti a parkolásban. A külső megjelenése 22 különböző színkombinációban, a belső tér három árnyalatban rendelhető.

2020 Hyundai i10
Új kapcsolódási funkciói, mint például az Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatások a kategóriában páratlanul nagy, 8 colos színes érintőképernyőről vezérelhetők. Opcióként vezeték nélküli okostelefon-töltés is rendelhető.

2020 Hyundai i10
A Bluelink telematikai rendszer egy okostelefonos alkalmazáson keresztül jelentős biztonsági és vagyonvédelmi előnyöket, fokozott kezelhetőséget és kapcsolódási képességet kínál. A felhasználók rákereshetnek egy érdeklődésre számot tartó pontra (POI), majd a keresési eredményt közvetlenül az autó navigációs rendszerének továbbíthatják, így az már azelőtt készen áll az utazásra, mielőtt az utasok beszállnának.

2020 Hyundai i10
A legújabb fejlesztésű Hyundai SmartSense olyan aktív biztonsági és vezetőtámogató funkciókkal rendelkezik mint az elülső ütközés-elkerülő rendszer (Forward Collision Avoidance, FCA), az adaptív távolsági világítás (High Beam Assist, HBA), a sávelhagyást gátló rendszer (Lane Keeping Assist, LKA), a vezető éberség-felügyelet (Driver Attention Warning, DAW), vagy az intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetés (Intelligent Speed Limit Warning, ISLW). A biztonsági csomag számos új funkció mellett azt az új generációs elülső ütközés-elkerülő rendszert (Forward Collision Avoidance, FCA) is tartalmazza, amely képes a gyalogosok és kerékpárosok felismerésére. A csomagnak a navigációs alapú intelligens tempomat (Navigation-based Smart Cruise Control, NSCC) is része. Az alapfelszereltséghez tartozik az eCall szolgáltatás, amely egy nyomógomb megnyomásával képes automatikusan kapcsolatba lépni a mentő- és segélyszolgálattal, amennyiben a jármű olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy kinyíltak a légzsákjai.

The all-new Hyundai i10 | Made in Europe
Kétféle, hengerenkénti befecskendezéses MPI benzinmotorral rendelhető, az 1.0 literes három-, az 1.2 literes négyhengeres. Mindkét motorhoz ötfokozatú kézi kapcsolású, vagy szintén ötfokozatú, robotizált manuális sebességváltó társítható. Mindkét motort ISG (Idle Stop and Go) start-stop rendszerrel szerelték fel.

Emellett a Hyundai bemutatta a vadonatúj i10 N Line modellt, amely vonzó formai megoldásai mellett fokozott menetdinamikát is kínál, köszönhetően az exkluzív 1.0 literes Turbo GDi motornak. Ez már a negyedik olyan Hyundai modell, amely elérhető ebben a dinamikus kivitelben, az 1.0 Turbo GDi erőforrás 100 lóerős, maximális forgatónyomatéka 172 Nm.