2021 VW Touareg R - plug-in hibrid hajtást kapott a zászlóshajó

Az új Touareg R világpremierjével indul a Volkswagen 2020-as hibrid-kampánya.

Az új, csúcstechnológiával felszerelt SUV-ot a Volkswagen R Performance stúdio (Volkswagen R GmbH, Warmenau) tervezte, amely hagyományosan a legsportosabb Volkswagen modelleket fejleszti. A Touareg R paradigmaváltást képvisel, ez az első olyan Volkswagen R modell, amely plug-in hibrid hajtást kapott.

2021 VW Touareg R eHYBRID
Ezzel mostantól egy hibrid modell a legnagyobb teljesítményű Volkswagen!

2021 VW Touareg R Plug-In Hybrid
A Touareg R hibrid hajtása egy háromliteres (2 995 cm3-es), 340 lóerős, turbófeltöltős V6-os benzinmotorból, egy 100 kW-os (136 LE) villanymotorból és a csomagtér aljába szerelt 14,1 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorból áll. Nyolc fokozatú Tiptronic automata váltó és egy osztómű továbbítja a rendkívül nagy, 700 Nm-es nyomatékot a Touareg 4MOTION összkerékhajtás-rendszerhez.

The all-new Touareg: All-Wheel Steering
Megfelelően feltöltött akkumulátorral az új SUV mindig elektromos (E-MODE) üzemmódban indul és akár 140 km/órás sebességgel is tisztán elektromos hajtással fut, e felett beindul a TSI benzinmotor és csatlakozik a villanymotorhoz. Az összkerék hajtásnak és a nagyteljesítményű hibrid rendszernek köszönhetően a Touareg R maximálisan 3,5 tonnányi tömeg vontatására alkalmas. Ez az első a Volkswagen plug-in hibrid SUV, amelynek a vezetőjét az automatizált manőverezési segédrendszer, a Trailer Assist segíti utánfutóval vezetni és tolatni. A Touareg R erre tisztán elektromos hajtással is képes.

VW Touareg R Trailer Assist
A jármű vezetője az Infotainment rendszer Hybrid menüjével intuitív módon vezérelheti az akkumulátor töltöttségi szintjét. Ezzel elegendő mennyiségű elektromos energiát lehet tartalékolni még egy hosszabb utazás végére is, hogy a lakott területeken nulla legyen a CO2 kibocsátás. Ha a navigációs rendszer aktív, az akkumulátorkezelő (Battery Management) előre tervez és prediktív módon figyelembe veszi az útvonal és a topográfia adatait, ezáltal optimalizálja az elektromos hajtással megtehető távolságot.

2021 VW Touareg R Plug-In Hybrid
A legújabb Travel Assist verzió is új funkció, amely 250 km/h maximális sebességig működőképes önvezető képességgel támogatja a vezetőt (IQ. DRIVE).

A rendkívül jól felszerelt Touareg R a Black Style külső dizájn csomagot kapta, 20 collos Braga könnyűfém keréktárcsákkal. A belső tér R-Line kárpitot kapott, a Vienna bőrkárpit Crystal Grey varrással 2020 második felében jelenik meg a márkakereskedésekben.

2021 VW Touareg R Plug-In Hybrid
- Ford Tourneo Connect Active és Transit Connect Active - járt utat járatlanért... nyugodtan!
- Jaguar Land Rover - elkészült a másfél milliomodik INGENIUM motor
- Ford CV Communications - jönnek a kommunikáló haszongépjárművek!
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!
- ©KODA OCTAVIA, SUPERB, KAROQ és KODIAQ - már négy modellsorozathoz választható összkerékhajtás
- Mazda - 100 éves az örökifjú R360 Coupe!
- BMW i Hydrogen NEXT - a 374 lóerős, X5 alapú üzemanyagcellás modell 2022-re várható
- 2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!