Ford Transit - parkolóasszisztens segíti a stresszmentes parkolást a 2020-as Év Haszongépjárművében

Elég egy koccanás és a vállalkozásnak máris pénzébe kerül a javítás és az emiatt kieső üzemidő. Ráadásul megemelkedik a biztosítási díj is!

Az új Ford Transit parkolási segítőjének köszönhetően elfelejthetjük, hogy egyszercsak ránkszól valaki: haver, ezzel ide biztosan nem férsz be! A legújabb Transit és Transit Custom modellekhez megrendelhető Aktív Parkolóasszisztens (Active Park Assist) még akkor is képes magától leparkolni az autót, ha a többi jármű miatt nem látszik a járdaszegély. Mi több, ezt lejtőn is tudja!

Ford Transit with Active Park Assist
Az Aktív Parkolóasszisztens összesen 12 ultrahangos érzékelővel működik, segítségével a Transit vezetője megtalálhatja a megfelelő méretű parkolóhelyet, ahová az autó automatikus kormányzással be tud állni, miközben a sofőr csak a gáz- és a fékpedált kezeli. A rendszer ugyanúgy használható a merőleges parkoláshoz, mint a járdaszegéllyel párhuzamos beálláshoz; ez utóbbi esetben elég, ha a parkolóhely mindössze 0,8 méterrel hosszabb, mint maga az autó. Az Aktív Parkolóasszisztens része a Kiállássegítő rendszer (Park-Out Assist), ami automatikus kormányzással vezeti ki a járművet a parkolóhelyről, miközben a vezető szintén csak a fék- és a gázpedált kezeli.

Ford Transit with Active Park Assist
A Transit további vezetéstámogatói a Keresztirányú Forgalomfigyelő (Cross Traffic Alert), az Oldalérzékelő rendszer (Side Sensing System), illetve a széles látószögű első és hátsó kamerák. A Keresztirányú Forgalomfigyelő a parkolóhelyről történő kitolatás közben figyelmezteti a vezetőt, ha az autó nyomvonalát egy másik jármű vagy kerékpár keresztezheti. Mindezt az Oldalérzékelő rendszer egészíti ki, ami kis sebességű manőverezés közben hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt az autó oldalánál feltűnő, közeli akadályokra. A széles látószögű első és hátsó kamera segít a közeledő járművek, gyalogosok vagy kerékpárosok észlelésében, amikor a Transit egy átláthatatlan kereszteződéshez ér, illetve szűk parkolóhelyről vagy kocsibeállóról hajt ki.

Talán nem meglepő, hogy a Transit Custom Hybrid modellcsalád, benne a Transit Custom Plug-In Hybrid és EcoBlue Hybrid modellekkel elnyerte a 2020-as Év Haszongépjárműve címet.

2020 Van of the Year
Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő
- Mazda - 100 éves az örökifjú R360 Coupe!
- BMW i Hydrogen NEXT - a 374 lóerős, X5 alapú üzemanyagcellás modell 2022-re várható
- 2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!
- Red Dot Car Design díjat nyert az új Mazda CX-30 és az MX-30
- Ford Motor Company - igazi amerikai válasz a COVID-19 koronavírus pandémia kihívására
- Peugeot 2008 SUV - az Oroszlánnak a COVID-19 vírus sem ellenfél!
- 2020 Hyundai i30 - 48 V-os mild hibriddel, Hatchback, Fastback és Wagon N Line kivitelben is!
- Suzuki SX4 S-Cross Hybrid és Vitara Hybrid - léptünk szintet, vezettünk hibridet!
- Ford Kuga SUV - 30 százalékkal messzebbre jut egy liter üzemanyaggal a fogyasztás bajnoka
- 2021 VW Touareg R - plug-in hibrid hajtást kapott a zászlóshajó