2020 Hyundai i30 - 48 V-os mild hibriddel, Hatchback, Fastback és Wagon N Line kivitelben is!

Immáron mindhárom i30 karosszéria-verzióból létezik sportos változat, a dinamikus N Line felszereltségi szint is.

- Vásárlóink visszajelzései alapján arra jutottunk, hogy a C-szegmensben kereslet van egy autóra, amely nem csupán biztonságos és megbízható, hanem modern technológiai megoldásokat is kínál, a kapcsolódás terén éppúgy, mint hajtáslánc-választékában, ráadásul mindezeken felül jól is néz ki – mondta a premieren Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke.

2020 Hyundai i30 Hatchback, Wagon, Fastback
Nos, amilyen autóra C-szegmensben kereslet van, az az új Hyundai i30. 2020-ban megújult, friss dizájnnal és modern funkciókkal érkezik az i30 ötajtós Hatchback, a Fastback és a kombi Wagon is, ez utóbbi 2020 nyarától most első ízben a motorsport ihletésű N Line felszereltséggel is rendelhető.

2020 Hyundai i30 Hatchback, Wagon, Fastback N Line
Az új i30 motorizációjából és hajtáslánc-kínálatából nem könnyű választani. Az alap egy új fejlesztésű, 110 lóerős, 1.5 literes benzinmotor. A kettős befecskendezésű erőforráshoz hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik. Az 1.0 literes, 120 lóerős T-GDI benzinmotor korábban csak hatfokozatú kézi sebességváltóval volt összeépítve, mostantól új hétfokozatú duplakuplungos erőátviteli egységgel és opciósan 48 V-os mild hibrid technológiával, valamint hatfokozatú intelligens manuális váltóval (Intelligent Manual Transmission, iMT) is rendelhető. Az iMT a gázpedál felengedésekor leválasztja a motort a hajtáslánc további elemeiről, így a jármű vitorlázva (szabadon futva) haladhat tovább, a körülményektől függően kétféle módon. Az első szinten a motor alapjáraton még üzemel, a második szinten a rendszer átmenetileg leállítja a belsőégésű motort, ezzel még több üzemanyagot takarít meg. Az automata sebességváltó kedvelői számára a 48 V-os mild hibrid rendszer hétfokozatú duplakuplungos automataváltóval is rendelhető.

Továbbra is a kínálatban marad a 115 lóerős, 1.6 literes dízelmotor, választhatóan hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos váltóval. Ennek a dízelmotornak a 136 lóerős változata mostantól csak 48 V-os mild hibrid hajtással kapható. A hajtáslánchoz hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos automataváltó tartozik. A motorkínálat csúcsa az új, 160 lóerős, 1.5 literes T-GDI benzinmotor, alapkiépítésben 48 V-os mild hibrid hajtással társítva. Ehhez a motorhoz is hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos automataváltót választhatunk.

2020 Hyundai i30 N Line Hatchback
A modellfrissítés során az új i30 N Line ötajtós Hatchback és a Fastback modellek 160 lóerős 1.5 T-GDi benzinmotoros vagy 136 lóerős, 1.6 literes dízelmotoros változatai módosított hangolású futóművet és kormányművet kaptak.

2020 Hyundai i30 Interior, Exterior and Drive
Az új i30-asnál külön hangsúlyt kaptak a connectivity, a kapcsolódás funkciói. A 7"-os digitális műszeregység és a szintén új, 10,25"-os navigációs érintőképernyő teljes mértékben kompatibilis az Android Auto és Apple Car Play funkcióival. Az új i30 vezeték nélküli okostelefon-töltést is felkínál, 2020 nyarától kezdődően pedig megjelenik a vezeték nélküli telefontükrözés lehetősége is. Az új i30 most először kapta meg a Hyundai teljes körű Blue Link technológiáját.

2020 Hyundai i30 N Line Hatchback
A Hyundai SmartSense™ Driver Assistance Package minden eddiginél nagyobb biztonságot és praktikus kezelhetőséget kínál az új i30 vásárlóinak. A csomagban helyet kapott a sávkövető segéd (Lane Follow Assist, LFA), amely funkció automatikusan a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet és a hátrameneti ütközéselkerülő támogatás (Rear Collision-avoidance Assist, RCA) is, amely a tolatás során a fékek automatikus működtetésével előzi meg az ütközést. Szintén újdonság az elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (Leading Vehicle Departure Alert, LDVA). Ez a funkció például közlekedési lámpánál hasznos, ha a vezető nem veszi észre, hogy megindult a forgalom.

2020 Hyundai i30 Features
A hátulsó holttér-felügyelő rendszer (Blind Spot Detection, BSD) frissítést kapott. A BSD arról tájékoztatja a vezetőt, ha jármű tartózkodik a hátsó holttérben. Az új, holttéri ütközésre figyelmeztető rendszer (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, BCA) a motorfék aktiválásával segít elkerülni az ütközést. Az elülső ütközés-elkerülő támogatás (Front Collision-Avoidance Assistance, FCA) újdonságként immár a kerékpárosokat is észleli.

2020 Hyundai i30 N Line Wagon
Az i30 alapfelszerelésként kínálja a gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített elülső ütközés-elkerülő támogatást (FCA with pedestrian detection), a vezető éberség-felügyeletet (Driver Attention Warning, DAW), az automatikus távolságifény-vezérlést (High Beam Assist. HBA), az intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetést (Intelligent Speed Limit Warning, ISLW), valamint a sávelhagyást tiltó rendszert (Lane Keeping Assist, LKA).

Szintén újdonság az i30 kínálatában az eCall rendszer, amely a légzsákok nyitásakor automatikusan értesíti a mentő- és segélyszolgálatot.

2020 Hyundai i30 N Line Fastback