Peugeot 2008 SUV - az Oroszlánnak a COVID-19 vírus sem ellenfél!

Magyarországra is megérkezett az új Peugeot 2008. A Peugeot szalonok a járványtól függetlenül továbbra is fogadják a vásárlókat.

Az új Peugeot 2008 SUV-hoz méltó extravagáns megjelenéssel, széles motorpalettával és tágas helykínálattal mutatkozott be a sajtó nemzetközi és hazai képviselőinek.

New Peugeot 2008 SUV
A PEUGEOT-nál nagyon komolyan veszik a 2010-ben bevezetett márkaszlogent, az azóta védjeggyé lett MOTION & EMOTION-t. E remek szófordulat az elektromos hajtás térhódításával új tartalmat kapott, az EMOTION-t az új 208-asnál először az e-MOTION váltotta le !

MOTION & e-MOTION
Az már csak hab a tortán, hogy az oroszlánt is felvillanyozták és 2019-ben Genf-ben bemutatták az electrified Lion emblémát, a "villany-oroszlánt" is.

Electrified Lion
Az új szlogen és az új logo nagy sikert hozott a 208-asnak, a "kis" Peugeot benzines, dízel és elektromos hajtásváltozattal az Év Autója lett 2020-ban (Car of the Year, COTY 2020).

De vajon esélyes lesz-e a 2021-es CoTY díjra a SUV újdonság, a 2008-as?

Hűen a legfrissebb, a 208-as teremtette hagyományhoz, az új 2008 SUV-ot is háromféle, elektromos, benzines és dízelmotorral lehet megrendelni.

Benzinmotort a többszörös Év Motorja Díj nyertes 1.2 PureTech blokk háromféle változatából lehet választani. A belépő 100 LE-s motor csak manuális váltóval, a 130 LE-s változat manuális vagy 8 fokozatú automata váltóval, a 155 LE-s verzió pedig csak 8 fokozatú automata váltóval és kizárólag a GT változathoz rendelhető. A sokat autózó magán- vagy flottaügyfeleknek ideális választás a nagyon takarékos 1.5 BlueHDi motor, ez 100 és 130 LE-s változatban, 6 fokozatú manuális vagy 8 fokozatú automata váltóval kapható és természetesen teljesíti a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is. Igazi csemege a palettán a már megrendelhető és várhatóan 2020 április végén érkező e-2008, a villanymotoros változat.

New Peugeot e-2008 SUV
A 208-asból már megismert elektromos hajtáslánc 100 kW (136 LE) teljesítményű villanymotorból, 50 kWh kapacitású, folyadékhűtésű akkucsomagból és 7,4 vagy opcionálisan 11 kW teljesítményű fedélzeti töltőből áll. Az 50 kWh kapacitású akkucsomag nem vesz el helyet az utas vagy csomagtérből és 100 kW-os DC gyorstöltővel akár 30 perc alatt 80%-ig tölthető, a valós körülmények között mért, WLTP-szerinti hatótávja pedig eléri a 320 km-t.

New Peugeot e-2008 SUV
A SUV a márka új CMP moduláris padlólemezére épül, melyet úgy alakítottak ki, hogy egyaránt alkalmas legyen belsőégésű vagy elektromos hajtáslánc fogadására is. Jelenleg az új 2008 az erre a platformra épített legnagyobb autó, 2,6 méteres tengelytávolsága 7 centiméterrel, 4,3 méteres hossza pedig 14 centiméterrel nagyobb az elődmodellnél, ezzel már-már kinőtte a kisméretű SUV-k kategóriát. A hátsó lábtér és a VDA szabvány szerint 434 literes csomagtartója a középkategóriában is megállná a helyét, de családi autónak mindenképpen alkalmassá teszi az új 2008-at.

A méretnövekedés szerencsére nem ment a design rovására. Mivel az autó magassága csak minimálisan változott, a hossznövekedés jóvoltából jóval sportosabb, nyúlánkabb karosszériát sikerült kialakítani. Az autónak sportosabb egyedi formát adnak az oldalsó elemeken található háromszög alakú lapított felületek, valamint a meredeken emelkedő övvonal. A design mindemellett jól beleillik az aktuális Peugeot stílusirányzatba is, a 2008 is megkapta az 508-nál megismert, első lökhárítót keretező, alacsonyra nyúló nappali menetfényeket, az oroszlán-karmokat formázó fénysávokat az első és a hátsó lámpatestekben valamint a hátsó lámpákat magában foglaló lakkfekete sávot, amely ennél a modellnél szinte egybeolvad a sötétített hátsó üveggel.

A formaterv nemcsak kívül, hanem belül is követi a Peugeot-tól megszokott magas színvonalat. Jó minőségű anyagok, puha felületek, jó ízléssel válogatott króm díszítések és díszvarrások adnak prémium hangulatot az utastérnek. A vezető helye az autóban a Peugeot-nál már évek óta alkalmazott i-Cockpit koncepció jegyében született. A kisméretű, jó fogású kormánykerék, a magasra emelt és a vezető felé fordított nagyméretű érintőképernyő kiváló kezelhetőséget biztosítanak. Az új 2008 különlegessége a 3D digitális műszeregység, amely nem elégszik meg a digitális kijelzők nyújtotta grafikai lehetőségekkel, hanem egy különleges vetítőpanel segítségével hologramszerűen, a vezetőhöz optikailag közelebb képes megjeleníteni bizonyos információkat. Ez nem csak nagyon látványos, de a biztonságot is fokozza. Az itt megjelenített információk gyorsabban észlelhetők, a mérések szerint akár 0,5 másodperc is lehet a reakcióidő nyereség! Ez a megoldás nemcsak a szegmensben, hanem az egész autóiparban is egyedülálló jelenleg. Az utastér otthonosságát olyan különleges opciók is fokozhatják, mint a nagyméretű, nyitható panoráma üvegtető vagy a 10 hangszórós, kifejezetten a 2008 belső akusztikájához optimalizált, 515 W összteljesítményű Focal Hi-Fi rendszer.

New Peugeot 2008 SUV
A vezető dolgát számos vezetéstámogató rendszer is megkönnyíti. Az új 2008-ban az éjjellátó kivételével mindazok a vezetéstámogató rendszerek megtalálhatók, amelyeket a márka zászlóshajójának számító 508-ba is beépítettek. A Stop&Go funkcióval ellátott adaptív tempomat és a sávtartó együttesen gyakorlatilag kettes szintű önvezetést tesz lehetővé, ezen kívül rendelhető többek között a teljesen automatizált parkolás, a kiterjesztett táblafelismerő rendszer és a 3D online navigáció is. Az automatikus vészfékező rendszer és a sávtartó asszisztens már a belépő szinten a szériafelszereltség része.

Az új 2008 Active, Allure, GT-Line és GT felszereltséggel rendelhető, mind a négy felszereltség konfigurálható belsőégésű vagy elektromos hajtással egyaránt. Már a belépő Active szint is tartalmazza többek között a 7"-os érintőképernyőt, az aktív sávtartót, a vészfékező rendszert, a telefontükröző Mirror Screen-kijelzőt, a Bluetooth kihangosítót, a LED lámpákat és a táblafelismerő rendszert. Az új modell 2020 március 23-tól már megrendelhető a Peugeot Márkakereskedésekben.

A hazai Peugeot márkakereskedői és szervizhálózat a higiéniai és jogszabályi előírások legszigorúbb betartása mellett, szűkebb nyitvatartási időben, de továbbra is folytatja munkáját. Az új autó értékesítési pontok hétköznap 15 óráig, a márkaszervizek legalább 15 óráig fogadják az ügyfeleket. Néhány szerviz tovább is nyitva tart.
- Land Rover DEFENDER Hard Top - az új 90 és 110 modellekkel visszatér a keménytető is
- 2020 Explorer Plug-In Hybrid AWD - megérkezett a Ford 7 üléses hibrid-elektromos luxusterepjárója
- 2021 Toyota Land Cruiser - nagyobb teljesítménnyel, egyedi, Black Pack kivitelben is
- A Jaguar 2021 márciusában ünnepli az emblematikus E-type 60. születésnapját
- Ford Tourneo Connect Active és Transit Connect Active - járt utat járatlanért... nyugodtan!
- Jaguar Land Rover - elkészült a másfél milliomodik INGENIUM motor
- Ford CV Communications - jönnek a kommunikáló haszongépjárművek!
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!