Red Dot Car Design díjat nyert az új Mazda CX-30 és az MX-30

"Red Dot: Product Design 2020" díjat kapott az új Mazda CX-30 kompakt szabadidőautó és a Mazda első elektromos autója, a piaci bevezetés előtt álló MX-30. Mindkét modell a "KODO – A mozgás lelke" formanyelvnek köszönheti sikerét.

A Mazda KODO formanyelvének ez a nyolcadik és kilencedik Red Dot díja. 2019-ben az új Mazda3, 2017-ben az MX-5 RF és az MX-5 soft top, 2015-ben a Mazda2 és CX-3, 2014-ben a korábbi Mazda3, 2016-ban pedig a Mazda6 nyert.

- A Red Dot nyertesei bizonyítják, hogy olyan sikeres termékeket hoztak létre, amelyek megérdemelték, hogy nyerjenek. A termékek nem csak a szépségük miatt nyertek, hanem egyedülálló funkcionalitásuk miatt is. Formaterveik új sztenderdet jelentenek iparágukban - nyilatkozta Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot alapító ügyvezetője.

- A japán mesterek mindig a formai egyszerűségre, a letisztult szépség megvalósítására törekednek. Ez inspirálta tervezőinket, hogy az egyes elemek bonyolultságából lefaragjanak, és létrehozzanak valami dinamikus, mégis elegáns, visszafogott, mégis szenvedélyes dizájnt. Ez az, amit a japán esztétikában szeretünk, az érzékenységet, melynek segítségével érzéseket megmozgató autókat építünk - mondta Jo Stenuit, a Mazda európai vezető formatervezője.

A Red Dot 1955 óta a világ egyik legelismertebb dizájnversenye. A 48 kategória egyike az Autók és motorok, a díj nyertesei egy évig használhatják a Red Dot logo-ját, mint nemzetközileg ismert kitüntetést.

2020 Mazda CX-30 Performance | The First-ever Mazda CX-30
A Mazda CX-30 az új modellgeneráció második képviselője; művészi formaterv, japán esztétika, a "kevesebb több" megközelítés jellemzi. Ennek eredményeként a CX-30 külső megjelenése letisztult, eredeti megjelenése könnyen felismerhetővé teszi a kompakt SUV kategóriában.

2020 Mazda CX-30 Performance | The First-ever Mazda CX-30
A SUV belső tere a kiváló minőségű, emberközpontú ergonómiát ötvözi a korszerű technológiával. A Mazda Skyactiv járműfelépítési filozófiája szerint kialakított belső tér az emberi test természetes egyensúlyi helyzetét használja az autó irányításához. Az autó kétféle motorral rendelhető, ezek egyike a Skyactiv-X, a Mazda forradalmi, gyertya által vezérelt kompressziós gyújtású benzinmotorja, amely a dízelmotorokhoz hasonló hatékonysággal működik.

マツダ 「MAZDA MX-30」 360°動画 / Mazda MX-30 360° design view
A teljesen elektromos MX-30-ban egy e-Skyactiv villanymotor és egy újratölthető 35,5 kWh-s lítium-ion akkumulátorcsomag dolgozik, az autó hatótávolsága kb. 200 km. Ez jelentősen meghaladja egy európai polgár átlagos, 48 km-es napi ingázási igényét. Az új EV felépítését és i-Activsense biztonsági rendszereit úgy igazították az autó viselkedéséhez, hogy az eredmény kellemes, csendes és élvezetes vezetés legyen.

2020 Mazda MX-30
- Az az új megközelítés, hogy a Mazda MX-30 stílusa inkább a futurisztikus részletekre, és a modern életben fontosnak tartott értékekre koncentrál, olyan autódizájnt kívánt, amely tovább tágítja a KODO értelmezését - nyilatkozta a Mazda MX-30 főtervezője, Youichi Matsuda.

Forrás: Burovinc Eszter
PR és Marketing menedzser
Mazda Motor Hungary Kft.
- 2020 Nissan JUKE - 10 éves sikertörténetét ünnepli a coupé-crossover!
- 2021 Jaguar XF Saloon, XF Sportbrake és Jag XE - AWD és hibrid hajtással is!
- Euro NCAP 2020 Assisted Driving Tests - már a vezetéstámogató rendszereket is tesztelik
- Ford Puma ST Next level - interaktív filmsorozatban mutatkozik be az új izomautó
- 2020 Ford Transit - már 5 tonnás dobozos áruszállító és platós alváz kivitelben is!
- Land Rover DEFENDER Hard Top - az új 90 és 110 modellekkel visszatér a keménytető is
- 2020 Explorer Plug-In Hybrid AWD - megérkezett a Ford 7 üléses hibrid-elektromos luxusterepjárója
- 2021 Toyota Land Cruiser - nagyobb teljesítménnyel, egyedi, Black Pack kivitelben is
- A Jaguar 2021 márciusában ünnepli az emblematikus E-type 60. születésnapját
- Ford Tourneo Connect Active és Transit Connect Active - járt utat járatlanért... nyugodtan!