2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!

Raf Van Nuffel, a Hyundai Motor Europe termék marketingért és árképzésért felelős igazgatója (Head of Product Management and Pricing at Hyundai Motor Europe) személyesen mutatja be a vadonatúj i20 továbbfejlesztett funkcióit és az új dizájnt.

Raf Van Nuffel, Head of Product Management and Pricing at Hyundai Motor Europe
Mint már megírtuk, a vadonatúj i20 friss, dinamikus formavilágot és még arányosabb karosszériát kapott. Az autónál először alkalmazta a Hyundai az új formanyelvét, az "érzéki sportosságot" (Sensuous Sportiness).

Az új dizájn négy alapvető elemből, az arányok, a szerkezet, a formaterv és a technológia közötti harmóniából áll. 10 féle karosszériaszín közül lehet választani, a Phantom Black feketére fényezett tetőlemezzel kéttónusú fényezés is rendelhető. A vásárlók háromféle belső kidolgozás, egyszínű fekete, fekete/szürke, fekete/sárgászöld (Lime Green) közül választva tehetik még egyedibbé autójuk megjelenését.

2021 Hyundai i20 - new Lime Green interior
A csomagtartó +25 literrel tágasabb lett és 351 liternyi csomagot képes elnyelni.

2021 Hyundai i20
A teljesen megújult külső formaterve mellett a vadonatúj i20-ban egy sor technológiai újdonságot is bevezettek.

2021 Hyundai i20
A vezető körül két széles kijelzőjű monitor, egy 10,25 colos digitális műszeregység és egy szintén 10,25 colos központi érintőképernyő határozza meg a digitális környezetet. A tervezők egy vizuális egységbe foglalták a digitális műszerfalat és a navigációs rendszer központi érintőképernyőjét. A vezető és az utasok erre a fedélzeti kijelzőre tükrözhetik iOS és Android okostelefonjuk tartalmát, az Apple CarPlay és az Android Auto funkcióit. A padlókonzolon kialakított vezeték nélküli töltőaljzatnak köszönhetően az okostelefonok kábel nélkül tölthetők. A kabin leglátványosabb részlete a magasan húzódó, hangsúlyos műszerfalat díszítő, vízszintes dekoráció. A Hyundai európai modellkínálatának első tagjaként az i20 kínál prémium minőségű nyolc hangszórós, külön mélynyomóval kiépített Bose-audiorendszert.

2021 Hyundai i20
Az új modell az új SmartSense aktív biztonsági szolgáltatások hosszú sorát kínálja, egyben a kategória legteljesebb körű biztonsági csomagjával rendelkezik. Ebben megtalálható a navigációs alapú intelligens sebességszabályozó automatika (Navigation-based Smart Cruise Control, NSCC), amely autópályán tartja a megfelelő sebességet, vagy az intelligens sebességkorlátozás szabályozás (Intelligent Speed Limit Assist, ISLA), ez figyelmezteti a vezetőt, ha túl gyorsan haladnak és túllépik a sebességkorlátozást. Az ISLA képes önműködően módosítani a jármű sebességét is.

A sávtartó asszisztens (Lane Follow Assist, LFA) automatikusan a sáv közepén tartja az autót. Ha a holttér figyelő asszisztens (Blind-spot Collision-avoidance Assist Warning, BCA) az i20-as mellett másik járművet észlel, a külső tükörre riasztási figyelmeztetést küld. Ha szükséges, a BCA motorfékkel lassít is, hogy elkerülje az ütközést vagy csökkentse az ütközési károkat. A továbbfejlesztett elülső ütközés-elkerülő rendszer (Forward Collision-Avoidance Assist, FCA) funkció nemcsak az autókat, hanem a gyalogosokat és a kerékpárosokat is képes felismerni.

A vadonatúj i20 most először a 100 és 120 lóerős 1.0 T-GDi motorokhoz 48V-os mild hybrid technológiával is rendelhető, ami még takarékosabbá teszi a modellt. Szintén újdonság az intelligens manuális sebességváltó (Intelligent Manual Transmission, iMT). A 48V-os rendszerrel társítva kínált iMT oldja a kapcsolatot a motor és az erőátvitel között, amint a vezető felengedi a gázpedált, így a jármű vitorlázni kezd, és üzemanyagot takarít meg.

All-New Hyundai i20 Walkaround
- 2020 Nissan JUKE - 10 éves sikertörténetét ünnepli a coupé-crossover!
- 2021 Jaguar XF Saloon, XF Sportbrake és Jag XE - AWD és hibrid hajtással is!
- Euro NCAP 2020 Assisted Driving Tests - már a vezetéstámogató rendszereket is tesztelik
- Ford Puma ST Next level - interaktív filmsorozatban mutatkozik be az új izomautó
- 2020 Ford Transit - már 5 tonnás dobozos áruszállító és platós alváz kivitelben is!
- Land Rover DEFENDER Hard Top - az új 90 és 110 modellekkel visszatér a keménytető is
- 2020 Explorer Plug-In Hybrid AWD - megérkezett a Ford 7 üléses hibrid-elektromos luxusterepjárója
- 2021 Toyota Land Cruiser - nagyobb teljesítménnyel, egyedi, Black Pack kivitelben is
- A Jaguar 2021 márciusában ünnepli az emblematikus E-type 60. születésnapját
- Ford Tourneo Connect Active és Transit Connect Active - járt utat járatlanért... nyugodtan!