Ford CV Communications - jönnek a kommunikáló haszongépjárművek!

A FordPass Connect modem, a kapcsolódó szolgáltatások és az Over-the-Air frissítések mostantól az alapfelszereltség részei lesznek a Ford haszongépjárművekben.

A korábban a Ford haszongépjármű modelljeihez extraként rendelhető FordPass Connect modem mostantól alapfelszerelés minden Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect, Fiesta Van és Ranger modellben. A Transit Courier és a Tourneo Courier flottavásárlói egy kiegészítőként megvásárolható plug-in modem segítségével tudják majd igénybe venni a szolgáltatásokat. Az okostelefonos alkalmazás használata az európai járműtulajdonosoknak ingyenes.

FordPass Pro Overview
A FordPass Connect Over-the-Air (OTA) szoftverfrissítéssel aktualizálható, így a haszongépjárművek telematikája lépést tarthat a legújabb technológiával és vezeték nélkül frissíthető új funkciókkal és minőségi fejlesztésekkel. Az OTA frissítések zökkenőmentesen és észrevétlenül, már akkor megjelennek az autóban, amikor elkészültek és ehhez nem szükséges ellátogatni egy márkakereskedésbe vagy márkaszervizbe.

- Az összekapcsolódás az alapköve annak a küldetésünknek, hogy okos járműveket készítsünk egy okos világ számára. Nemrégiben készült el százezredik kommunikáló haszongépjárművünk és számításaink szerint a következő három éven belül az egymilliomodikat is ki fogjuk szállítani - nyilatkozta Mark Harvey, a Commercial Vehicle Mobility, Ford of Europe (a Ford Európa haszongépjármű mobilitási részlegének) igazgatója. - Utat mutatunk egy sor innovatív kommunikációs járműfunkcióval, hogy az ügyfeleink könnyebben boldoguljanak és nem számít, hogy ehhez milyen nehéz utat kell bejárnunk - tette hozzá.

FordPass Connect
Ez a bizonyos alapkő tehát a FordPass Connect technológia. A rendszerhez tartozó modem vezeték nélkül kapcsolja fel a Ford járműveket az internetre. Ezzel lehetővé válik, hogy a jármű OTA-frissítéseket kapjon, igénybe vegye az alkalmazásokon keresztül kommunikáló szolgáltatásokat, beleértve a FordPass Pro-t is, illetve hogy összekapcsolódjon az olyan rendszerekkel, mint a Ford Telematics (Ford Telematika) vagy a Ford Data Services (Ford Adatszolgáltatás).

FordPass Pro
A FordPass Pro-t 2019-ben mutatták be, az alkalmazást a kisvállalkozások igényei alapján fejlesztették ki. Használatakor egyetlen telefonképernyőn akár öt Ford haszongépjárművet is lehet menedzselni, megfigyelni és figyelemmel kísérni.

A Guard Mode (őrző üzemmód) egy olyan új vagyonvédelmi rendszer, mely szintén a FordPass Pro applikációval kezelhető. Ez az első olyan új funkció, amit OTA frissítéssel lehet aktiválni. Ez a 2020 későbbi szakaszában megjelenő, magas színvonalú biztonsági rendszer valós időben figyeli majd a haszongépjárműveket és azonnal riasztja a tulajdonosokat, a sofőröket, az operátorokat és a kisflotta-menedzsereket, ha veszélyhelyzetbe kerül a jármű.

Ha hétvégén vagy munka után aktiválják, a Guard Mode érzékeli, ha valaki beszáll a járműbe, kinyitja a motorháztetőt vagy elindítja a motort és ezzel egyidejűleg azonnal üzenetet küld a tulajdonos okostelefonjára. A rendszer ezen felül biztonságot nyújt a kulcs elvesztése vagy klónozása esetén is és jelzi, ha a járművet kinyitják vagy kulcs segítségével elindítják. Ezt egy hagyományos járműriasztó nem is lenne képes észlelni. A szolgáltatást még 2020-ban bemutatják a FordPass Pro-t használó európai haszongépjármű-vásárlóknak.

A Ford együttműködött piacvezető online szolgáltatókkal is, hogy a vásárlók vezetés közben is használhassák a munka hatékonyságát javító okostelefonos alkalmazásaikat. A Ford AppLink-kel kiegészített SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy biztonságosan és kényelmesen, a jármű nagyméretű érintőképernyőjét vagy a beszédvezérlést használva kezeljék az okostelefonos applikációkat. A a SYNC 3 amellett, hogy támogatja az Apple CarPlay és Android Auto működését, mostantól vezeték nélküli, Bluetooth okostelefon-applikáció kapcsolódást is biztosít az AppLink-hez. A már működő AppLink-partnerek között számos népszerű navigációs szolgáltató is megtalálható, így a what3words, a Waze és a Sygic Truck Navigation. A Cisco Webex segítségével a sofőrök bárhonnan kapcsolatba léphetnek kollégáikkal és ügyfeleikkel.

Ford AppLink Braintoss
Az AppLink-család legújabb tagja a Braintoss. Ez az alkalmazás azzal javítja a munka hatékonyságát, hogy segítségével a sofőrök menet közben tudják rendezni gondolataikat. Ebben egyebek mellett egy beszédjegyzetelő funkció segít, amivel a leiratok közvetlenül elküldhetők e-mail-ben, vagy betölthetők egy feladatszervező alkalmazásba.

A Ford továbbra is Európa első számú haszongépjármű-márkája, 2020 első negyedévében 15 százalékosra növekedett piaci részesedéssel. 2019-ben mutatták be a Transit és a Transit Custom áruszállítók új, elektromos hajtású és interneten kommunikáló generációját. A Transit Custom Hybrid modellsorozat, így a Transit Custom Plug-In Hybrid és az EcoBlue Hybrid modellek elnyerték az International Van of the Year 2020 (a 2020-as Év Haszongépjárműve) címet.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő