Land Rover DEFENDER Hard Top - az új 90 és 110 modellekkel visszatér a keménytető is

Még a 2020-as év vége előtt megérkeznek az egyedülálló közúti és legjobb terepképességű, legtartósabb Land Rover haszonjárművek.

2020 Land Rover Defender 90 és 110 Hard Top
Világszerte példátlanul nagy az érdeklődés a 2019 szeptemberében bemutatott új Land Rover DEFENDER 90 és 110 modellek iránt; a legendás vérvonal most az új, Hard Top modellvariánsokkal bővül: elkészült a DEFENDER 110 Hard Top és a Defender 90 Hard Top. A haszonjármű kivitel a "Defi" közúti- és terepképességeit tágas, rugalmasan variálható raktérrel kombinálja, felülmúlhatatlan praktikummal és tartóssággal vértezve fel a DEFENDER modellcsalád legrobusztusabb, leginkább strapabíró tagját.

New Land Rover DEFENDER Hard Top – Reimagining a Land Rover Legend
A hamarosan érkező új haszonjárművel nemcsak a "Hard Top" elnevezés tér vissza a robusztus terepjárók modellcsaládjába, de a legendás terepképességeket 21. századi online technológiákkal is párosítják, így a Hard Top a raktér-kapacitás, a praktikum és a prémium komfort egyedülálló kombinációját kínálja a felhasználóknak.

Defender: Replacing an Icon with Professor Gerry McGovern OBE
A DEFENDER 110 Hard Top legnagyobb hasznos terhelhetősége 800 kg, az autóval maximálisan vontatható tömeg eléri a 3,5 tonnát, a belső kialakítás pedig rugalmasan variálható. A második és harmadik üléssorok nélkül a 110 Hard Top rakterének térfogata eléri a 2059 litert, a 90 Hard Top raktere 1355 literesre bővíthető.

Land Rover DEFENDER - HARD TOP
Ha az első üléssori, lehajtható középső ülés be van építve, hárman is utazhatnak az autóval. A praktikus ClearSight visszapillantó tükör-rendszer akkor is akadálymentes "kilátást" biztosít hátrafelé, ha foglalt a középső ülés, vagy ha tetőig pakolták a rakteret. A rendszer egy hátrafelé tekintő kamera képét jeleníti meg valós időben a visszapillantó tükörben, így a vezető akadálytalanul tekintheti át a járműve mögötti területet.

Land Rover DEFENDER - HARD TOP
A raktér bővelkedik az ötletes tárolási megoldásokban. A DEFENDER Hard Top minden kivitelét akasztókkal kiegészített, rögzített magasságú térelválasztó elemmel, a padlón kialakított lekötési pontokkal, padló alatti, zárható tárolórekesszel, robusztus gumi padlószőnyeggel, valamint nagy fényerejű raktérvilágítással szerelték fel. A leghátsó oldalablak helyén olyan panel található, amelyen a tulajdonos illetve a cég könnyedén elhelyezheti saját logóját.

2020 Land Rover Defender 110 Hard Top
A 90 és 110 Hard Top változatok egyaránt független, passzív csavarrugós felfüggesztést kapnak, a 110-es modellhez elektronikus vezérlésű légrugózás is rendelhető. Mindkét konfiguráció kiváló terep-geometriát eredményez, a Hard Top modellek szabad hasmagassága 291 mm. A 110 Hard Top első terepszöge Off-Road állásban 38, a középső 28, a hátsó 40 fok. A maximális gázlómélység 900 mm, ehhez társul a Terrain Response 2 rendszer új gázlóprogramja, amelynek segítségével a sofőrök tökéletes magabiztossággal kelhetnek át akár mély vízen is, így a fontos rakomány mindig célba juttatható.

A Land Rover ultramodern Pivi Pro érintőképernyős szórakoztató rendszerén keresztül közvetlenül, ösztönösen vezérelhetők a legfontosabb fedélzeti funkciók, beleértve az Apple CarPlay és Android Auto technológiákra épülő, problémamentes okostelefon-integrációt. A Pivi Pro-t kettős eSIM-kártya támogatja, a szoftverfrissítés (Software-Over-The-Air, SOTA) vezeték nélkül is lehetséges.

A használatot még praktikusabbá teszi a Remote okostelefonos alkalmazás, amely révén a vállalkozások a távolból is nyomon követhetik a jármű tartózkodási helyét, üzemanyagszintjét és korábbi utazásait.

Land Rover DEFENDER - HARD TOP
Az új DEFENDER Hard Top modellek a vezetőtámogató rendszerek bőséges választékát kínálják. A Land Rover 360°-os kamera rendszere a központi érintőképernyőn jeleníti meg a jármű körüli környezetet, így a vezető a legszűkebb helyen is biztonságosan manőverezhet, illetve egészen közel állhat a rakodásra váró tételekhez.

A Hard Top különböző technológiái segítenek könnyedén és biztonságosan csatlakoztatni, vontatni, illetve hátramenetben manőverezni a vontatmányt. A Land Rover intelligens utánfutó tolatásvezérlő rendszerével a legbonyolultabb tolatási manőverek is könnyedén végrehajthatók: a vezető a középkonzolon elhelyezett forgótárcsával kormányozhatja az utánfutót.

Egy kis történelem...

A "Hard Top" elnevezés egészen 1950-ig vezethető vissza, amikor a korai Land Rover Series járművekhez kínált leszerelhető keménytető (Hard Top) fokozott védelmet nyújtott az illetéktelen kezekkel és az időjárással szemben. Az új Defender Hard Top ugyanezt kínálja napjainkban; rögzített fémtetejének sziluettje megegyezik az ikonikus eredeti modellével.

A DEFENDER nagy százalékban alumíniumból felépülő D7x karosszéria-szerkezete háromszor olyan szilárd, mint a legkiválóbb alvázas felépítményű járműveké. A robusztus karosszéria-szerkezetén és az új generációs elektromos jármű architektúra (EVA 2.0) padlólemezén a személyszállító kivitelekkel osztozó DEFENDER Hard Top modellt a Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) részlege fejlesztette ki.

Land Rover DEFENDER 90 HARD TOP
- A lehető legteljesebb mértékben kiaknázzuk az új DEFENDER rakterének funkcionalitását és használhatóságát - mondta Michael van der Sande, a Land Rover Special Vehicle Operations ügyvezető igazgatója. A robusztus anyagok alkalmazásának és az ötletes, átgondolt tárolási megoldásoknak köszönhetően az új modell messze túlszárnyalja minden korábbi DEFENDER Hard Top modell képességeit - tette hozzá.

- Az új DEFENDER 90 és 110 Hard Top modellek a Land Rover fennállásának legrobusztusabb, legjobb közúti és terepképességű, egyben legteljesebb körű online kapcsolódást kínáló, összkerékhajtású haszonjárművei lesznek. A modellpárost a legszigorúbb globális biztonsági előírások szerint fejlesztettük, amelyek hosszú távon is lenyűgöző kényelmet biztosítanak, így a vállalkozások és az utasok számára is minden téren a legjobbat nyújtják - mondta Nick Collins, a Land Rover modellcsalád-igazgatója.

2020 Land Rover Defender Hard Top
Forrás: Saliga Réka
PR manager
Mediator Group, Press WAE