2021 Nissan Micra - N-dizájn felszereltségi szinttel frissült az ikonikus modell

Nyolc évvel a kompakt crossover-szegmens megalkotása után Angliában, a Nissan Sunderland gyárában legördült a gyártósorról az egymilliomodik JUKE. Az üzemben átlagosan 105 másodpercenként készül el egy vadonatúj autó.

ÚJ NISSAN JUKE - A COUPÉ CROSSOVER
Az egymilliomodik JUKE legyártásához még nyolc év kellett, a másfél-milliomodik már 2019 őszére elkészült. Ekkorra érkezett meg a második generációs modell, amellyel a Nissan újra feltalálta a B-crossover szegmenst.

ÚJ NISSAN JUKE - A COUPÉ CROSSOVER
A megújult, de mégis jellegzetes vadonatúj crossover vásárlói több mint 23 000 különböző verzió közül választhatnak! Ezzel a számmal a JUKE valószínüleg a kívül-belül legjobban testreszabható autó a világon. Az autó lehet városi, prémium vagy sportos jellegű, a karosszéria, a tető és a belső kárpitozáshoz többféle színkombináció áll rendelkezésre, "testre szabhatók" a lökhárítók, a küszöbök és az alufelnik is.

2020 Nissan JUKE
Az orr-rész kialakítása a kategóriateremtő elődre emlékeztet, az ikonikus kör alakú fényszórók az új, Y alakú betéttel, remekül kiegészítik a Nissan jellegzetes V-Motion hűtőrácsát. Az új kiadásnál az első, felső LED lámpatest teljesen más formájú lett. Teljes a LED-technológia, a fényszórók fénye is közelebb áll a természetes napfényhez. A C-oszlopra szerelt kilincs megmaradt, a gyerekek továbbra is ágaskodhatnak, ha ki szeretnék nyitni az ajtót. A karosszéria méretei ha nem is jelentősen, de megváltoztak, ennek köszönhetően hátul közel 6 centivel nőtt a lábtér. A hossz 8,5 centit (4210 mm), a szélesség 3,5 centit (1800 mm) nőtt, az autó 2,5 centivel lett magasabb (1595 mm), ettől a magasabb utasok feje is kicsivel több helyet kapott. Az osztott, kétszintes csomagtartóban 20% -kal több lett a tárolóhely, alaphelyzetben pótkerék nélkül 422 literes, ledöntött ülésekkel 1305 literesre bővíthető. A 19 "-os könnyűfém tárcsákon 225/45 méretű gumik feszülnek.

2020 Nissan JUKE
Az autó 11-féle egyszínű változatban és 15-féle színkombinációban rendelhető, de a sláger minden bizonnyal a Fuji Sunset RED (Naplemente Vörös) és a Pearl White (Gyöngyház Fehér) lesz, persze mindkettő fekete tetővel...

2020 Nissan JUKE
A nálunk járt 6M/T N-Design jelű modell a legjobban felszerelt, egyben a legdrágabb JUKE is, 1.0 literes háromhengeres DIG-T (turbófeltöltésű benzines) motorja 117 lóerővel könnyedén mozgatja az elődmodellnél 23 kilóval könyebb, elsőkerék-hajtású, 6 fokozatú manuális váltójú autót. A tank 46 literes, a fogyasztás szintén testreszabható, ECO vezetési módban fokozottan takarékos, a STANDARD mód a teljesítményhez optimalizálja a fogyasztást, a maximális vezetési élmény pedig a SPORT móddal érhető el.

2020 Nissan JUKE
Az újragondolt belső tér stílust és kényelmet, a vezetőnek jobb üléspozíciót és méginkább felhasználóbarát kezelőszerveket kínál, az utasok a megnövelt hátsó tér mellett több tárolórekeszt kaptak. A felhasznált új, puha tapintású (mű)anyagok a műszerfalon, az ajtókárpiton és a lábtérben prémium érzetet nyújtanak, mindezekhez elöl standard, monoform sportos ülések tartoznak, opcionális Alcantara® vagy bőr kárpitozással. Az emblématikus "motorkerékpár-tank" alakú középső konzol szintén kárpitot, "pullóvert" kapott.

2020 Nissan JUKE
A Nissan intelligens mobilitási technológiája (Nissan Intelligent Mobility) nem csupán szlogen, a ProPILOT technológia elektronikusan segíti a kormányzást, a gyorsítást és a fékezést. A biztonsági csomagba beépítették az intelligens vészfékezést a gyalogosok és a kerékpárosok felismerésével (Intelligent Emergency Braking with Pedestrian and Cyclist Recognition), a közlekedési táblák felismerését (Traffic Sign Recognition), az intelligens sávtartást (Intelligent Lane Intervention), a hátsó keresztirányú közlekedési riasztást és holttér-figyelést (Rear Cross Traffic Alert and Blind Spot Intervention).

2020 Nissan JUKE
A beépített NissanConnect navigációs rendszer része az Apple CarPlay™ vagy a Google Home™ szolgáltatás, a 8"-os központi érintőképernyőn jelenik meg a telefonos navigáció tükrözése és az Apple CarPlay®/Android Auto® más alkalmazásai.

A 2020-as, januári 98. Brussels Motor Show Nissan-standján már az Euro NCAP töréstesztjén 5 csillagos eredményt elért újdonságot állították ki.

2020 Nissan Juke DIG-T 117 6MT N-Design - Exterior and Interior - Auto Show Brussels 2020
- Az első JUKE sikerét követően, tudtuk, hogy a második generációs JUKE-nak még tovább kell fokoznia a merészséget és a vásárlói élményeket.
Tovább dolgoztunk, hogy fenntartsuk ugyanazt a úttörő energiát és tovább fejlesztettük azt, hogy ezúttal még inkább "felnőtt" legyen az autó. Ugyanolyan megkülönböztető, viszont tágasabb, fejlettebb Nissan Connect szórakoztató informatikai rendszere van és a minőségérzet is szintet lépett. Ugyanakkor rendelkezésre állnak benne olyan fejlett vezetéstámogatói rendszerek, mint például a ProPILOT. A JUKE egy minden aspektusában modern Nissan, ami folyamatos fejlődésen ment keresztül az évek alatt.
Amint közeledünk leleplezésének évfordulójához, egyre több JUKE-ot látok az utakon és szeretem az ügyfelek által választott két színtónusú lehetőségek változatosságát. Ez napi szintű bizonyíték arra, hogy az ügyfelek lelkesedéssel fogadták a második generációs JUKE-ot; az első generációnál ez a siker záloga volt. Erősen hiszem, hogy a JUKE egy gépjármű ikon. Azt a szenvedélyt testesíti meg, ami nálunk, a Nissan-nál jelen van - nyilatkozta a 10 éves évforduló kapcsán Marco Fioravanti, a Nissan Automotive Europe terméktervezési alelnöke (Vice President for Product Planning in Europe).

Nissan Crossoverek 0% THM-mel!
Forrás: Reizer Levente
PR manager
Grand Automotive CE Kft.
- Nissan Tokio - limitált széria kizárólag a magyar piac igényeire szabva
- 2021 Toyota Highlander Hybrid - itt van Amerika!
- Toyota GR Supra - Road Arrows avagy légi akrobatika a betonon
- Hyundai TUCSON - már sportos, N Line kivitelben, hibrid hajtással is
- Mazda 1920-2020 - igazi sikertörténet a vásárlók folyamatosan növekvő igénye a Mazda SUV-ok iránt
- Ford Local Hazard Information - megállapodás a BMW-vel, a Mercedes-Benz-zel és a Volvo-val
- 2021 Ford Ranger MS-RT - jön a Ranger Wildtrak nagy teljesítményű utcai változata
- Dakar 2021 - az új Land Rover Defender kulcsszerepet kapott a világ legextrémebb terepversenyén
- Toyota RAV4 Plug-in Hybrid - új zászlóshajó a hibrid flotta élén
- 2020 Toyota Hilux - még erősebb lett a japán pickup-legenda legújabb generációja!