Ford Ranger - már felépítményezhető fülkés alváz (Chassis Cab) kivitelben is rendelhető Európában!

Az XL változatban is rendelhető szimplakabinos alváz a 2015 óta az európai eladási listák élén álló Ranger kínálatának legújabb tagja.

Az új, pickup-plató nélküli fülkés alváz kivitel most először jelent meg a Ford Ranger kínálatában. Az új modellváltozat megjelenésével a felépítménygyártók keze még szabadabb lehet az egyedi és speciális célú szerkezetek tervezésekor, így a 2020-as év pickup-ja a felhasználók korábbinál jóval szélesebb körében válhat népszerűvé.

2020 Ford Ranger Chassis Cab
A fülkés alváz különösen erős és jól alakítható alapot képez az egyedi felépítményekhez. Az összkerékhajtásból eredő kiváló terepképességek, a modell legendás tartóssága és a takarékos EcoBlue dízelmotor egyebek mellett építőipari, közhasznú és katasztrófavédelmi feladatokra is kiválóan alkalmassá teszi az új kivitelt.

2020 Ford Ranger Chassis Cab
Az új modellváltozat vásárlóinak megrendeléseit több mint 160, a Ford Qualified Vehicle Modifier (QVM) hálózatába tartozó vállalkozás várja 13 európai piacon, a vásárlók a hálózat segítségével rendelhetik meg a Ford által is elfogadott egyedi felépítményeket. A Ford fejlesztői a QVM szakembereivel közösen alakították ki a Ranger fülkés alváz kivitelének legfontosabb részleteit, annak érdekében, hogy a leggyakoribb változatok (dobozos, billenő, emelőkosaras) a lehető legkönnyebben legyenek adaptálhatók. A QVM hálózat átalakításai nem befolyásolják a Ranger-re érvényes garanciát, az egyedi felépítményes kivitelek garanciája is sértetlen és teljes körű marad.

2020 Ford Ranger Chassis Cab
A Ford Body, Equipment and Mounting Manual minden lényeges információt tartalmaz, amire a felépítménygyártóknak csak szüksége lehet az átalakítások során. A vevők a Ford Speciális Járműtartozékok (Special Vehicle Options, SVO) kínálatából is válogathatnak, amelyben éppúgy található elektromos csatlakozó az utánfutóhoz, mint nagy teljesítményű akkumulátorok és különleges biztonsági kiegészítő rendszerek, például olyan, ami csak álló helyzetben engedi működtetni a billenőplatót.

2020 Ford Ranger Chassis Cab
- A Ranger fülkés alváz kivitelét azoknak szánjuk, akik különösen nehéz körülmények között dolgoznak, ezért teherbíró, kiváló terepképességű autóra van szükségük. A Ford Ranger új változata az egyedi felépitményezhetősége miatt tényleg mindenre felkészíthető, és valóban mindenhová eljut, ahová csak kell - mondta a bejelentéskor Bagyó Dávid, a Ford Magyarország haszonjármű igazgatója.

2020 Ford Ranger Chassis Cab
A Ranger alvázas szerkezete hátul nagy teherbírású laprugókon rugózik és méretes, sík helyet kínál a fülke mögött a felépítményeknek. A járművek megengedett össztömege akár a 3 270 kg-ot is elérheti. A szimpla kabin mögött 2 518 mm hosszú hely áll rendelkezésre és a terep sem akadály. A felépítmény nélküli szabad hasmagasság 237 mm, a gázlómélység pedig akár 800 mm is lehet, miközben a rövid túlnyúlások hatásosan növelik a hasznos terepszögeket. A maximális vontatóképesség 3 500 kg.

A Ranger fülkés alváz 170 lóerős 2.0 literes EcoBlue dízelmotorjának maximális forgatónyomatéka 420 Nm, így a nagy terhelés sem jelenthet gondot. A sebességváltó hatfokozatú, kézi kapcsolású, az egyszerűen, a középkonzolról kapcsolható összkerékhajtás alapáras és a vezető menet közben is átválthat összkerékhajtásra vagy hátsókerék-hajtásra. A felező segítségével az autónak a meredek emelkedők és a mély sár sem képez akadályt. Akik még többre vágynak, elektromos hátsó differenciálzárat és különleges, terepmintás abroncsokat is rendelhetnek.

A Ranger fülkés alváz kivitelt 2021 januárjától lehet megrendelni.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő
- Nissan Tokio - limitált széria kizárólag a magyar piac igényeire szabva
- 2021 Toyota Highlander Hybrid - itt van Amerika!
- Toyota GR Supra - Road Arrows avagy légi akrobatika a betonon
- Hyundai TUCSON - már sportos, N Line kivitelben, hibrid hajtással is
- Mazda 1920-2020 - igazi sikertörténet a vásárlók folyamatosan növekvő igénye a Mazda SUV-ok iránt
- Ford Local Hazard Information - megállapodás a BMW-vel, a Mercedes-Benz-zel és a Volvo-val
- 2021 Ford Ranger MS-RT - jön a Ranger Wildtrak nagy teljesítményű utcai változata
- Dakar 2021 - az új Land Rover Defender kulcsszerepet kapott a világ legextrémebb terepversenyén
- Toyota RAV4 Plug-in Hybrid - új zászlóshajó a hibrid flotta élén
- 2020 Toyota Hilux - még erősebb lett a japán pickup-legenda legújabb generációja!