Toyota Hilux - Legyőzhetetlen változatban is megérkezett a pickup-kedvenc legújabb generációja

Már a hazai márkakereskedésekben van a vadonatúj Toyota Hilux.

A "megállíthatatlan" Hilux 1968-as bevezetése óta újra és újra bizonyítja legyőzhetetlenségét. Meghódította az Északi-Sarkot, az izlandi vulkánokat, bejárta az Antarktiszt és 2019-ben első helyen végzett a Dakar Rally-n is. Hazánkban gyakorlatilag minden harmadik eladott új pickup Toyota Hilux, ezzel a japán legenda egyértelműen nemcsak a világ, de Magyarország legnépszerűbb platós terepjárója is.

New Toyota Hilux
A robosztus és elnyűhetetlen Toyota pickup alapja változatlanul a masszív létraváz, de továbbfejlesztették közúti és terepképességeit is. Igencsak feltűnő lett az autó eleje, az orr kialakítása, vadonatúj a multimédia rendszer, de a legnagyobb sikert vélhetően mégis az ugyancsak vadonatúj, 204 lóerős, 500 Nm maximális nyomatékú 2.8 literes dízel erőforrás aratja majd.

Ez az új motor automata váltóval 10,7 másodperc alatt gyorsítja a Hilux-ot álló helyzetből 100 km/h-ra (2,1 másodperccel rövidebb idő alatt, mint a jelenlegi 2.4 literes motor), miközben az átlagos üzemanyag-fogyasztása 9,5 l/100 km, CO2-kibocsátása 250 g/km.

Toyota Hilux
A közös nyomócsöves, változó geometriájú turbófeltöltővel és vízhűtéses intercoolerrel felszerelt motort dízel oxidációs katalizátorral (Diesel Oxidation Catalyst; DOC), dízel részecskeszűrővel (Diesel Particulate Filter; DPF), szelektív katalitikus redukcióval és karbamid kiegészítő befecskendezéssel (Selective Catalytic Reduction; (SCR) and Urea Additional Injection) tették a környezet barátjává.

Toyota Hilux Invincible
A "Legyőzhetetlen (Invincible)" kivitel és felszereltség, az új csúcsváltozat a szabadidős felhasználóknak készült, miközben tervezői nagyobb kényelemmel és szélesebb modellválasztékkal gondoltak a kettős célú, szabadidős és üzleti felhasználókra is.

Toyota Hilux
A pickup-szegmens eladásai folyamatosan nőnek Európában. A 2015-ös 154 000 darabos értékesítés az előrejelzések szerint 35%-os növekedéssel 2023-ra 208 ezerre emelkedik. Ez jórészt a kettős célú felhasználás terjedésének köszönhető. Magyarországon a kivonásokkal tisztított újautó piacon 2020-ban októberig 2587 új pickup talált gazdára, ebből 1007 darab Toyota Hilux volt, ami elképesztően magas, 38,9%-os piaci részesedést és abszolút első helyet jelent a japán legenda számára. A szabadidős felhasználók száma itthon is szépen növekszik, 2020 első 10 hónapjában minden negyedik Magyarországon forgalomba helyezett pickup vásárlója magánszemély volt. Jól mutatja a Toyota Hilux elismertségét, hogy mind a magán, mind a flottavásárlók körében egyértelműen a legnépszerűbb modell, az előbbiek esetében 24,7%-os, utóbbiak esetében pedig 39,7%-os piaci részesedéssel.

Toyota Hilux
A Hilux új csúcsmodellje, az "Legyőzhetetlen (Invincible)" olyan egyénre szabott stílust és prémium felszereltséget kínál, amely megfelel a szabadidős elvárásoknak, miközben megtartja azt a keménységet és robusztusságot, illetve legendás "minőség, tartósság, megbízhatóság (Quality, Durability and Reliability (QDR))" hármas értékét, amelyek a világ kedvenc pickup-modelljévé emelték. 5325 mm hosszúságával, 1900 mm szélességével és 1815 mm magasságával az új Hilux duplakabinos "Invincible" kivitele 5 mm-rel rövidebb és 45 mm-rel szélesebb elődjénél. Kabintípustól függően a platója 1525 vagy 2315 mm hosszú. Az új Hilux minden szimplakabinos, extrakabinos, duplakabinos (Single Cab, Extra Cab és Double Cab) összkerékhajtású modellje 1 tonnás teherbírású és a 3,5 tonna a vontatókapacitásuk. Hatsebességes kézi vagy automata sebességváltóval, négykerék-meghajtással rendelhető, a Stop & Start rendszer az alapfelszerelés része.

New Toyota Hilux Presentation
Forrás: Varga Zsombor
PR manager
Toyota Central Europe Kft.
- Nissan Tokio - limitált széria kizárólag a magyar piac igényeire szabva
- 2021 Toyota Highlander Hybrid - itt van Amerika!
- Toyota GR Supra - Road Arrows avagy légi akrobatika a betonon
- Hyundai TUCSON - már sportos, N Line kivitelben, hibrid hajtással is
- Mazda 1920-2020 - igazi sikertörténet a vásárlók folyamatosan növekvő igénye a Mazda SUV-ok iránt
- Ford Local Hazard Information - megállapodás a BMW-vel, a Mercedes-Benz-zel és a Volvo-val
- 2021 Ford Ranger MS-RT - jön a Ranger Wildtrak nagy teljesítményű utcai változata
- Dakar 2021 - az új Land Rover Defender kulcsszerepet kapott a világ legextrémebb terepversenyén
- Toyota RAV4 Plug-in Hybrid - új zászlóshajó a hibrid flotta élén
- 2020 Toyota Hilux - még erősebb lett a japán pickup-legenda legújabb generációja!