A csendőr Angliában - Peugeot-val felügyeli a rendet a brit hatóság

A Peugeot a brit bűnüldözok egyik legnagyobb beszállítójának számít. 2020-ban minden eddiginél nagyobb számban adtak át megkülönböztető jelzéssel felszerelt járműveket az angol rendőrségnek.

A brit rendőrség fejlesztésére létrehozott kormányzati szerv 2010-ben jelölte ki az ország rendőr-, mentő- és tűzoltó-parancsnokságainak beszállítójává a Peugeot-t. A francia márka az elmúlt tíz évben folyamatosan szállított olyan speciálisan átalakított járműveket a brit rendőröknek mint például a rendőrkutyák szállítására alkalmassá tett 308 SW kombi.

Police Peugeot 308 SW
A megkülönböztető jelzéssel felszerelt Peugeot járművek látványa Magyarországon eléggé ritka, de Európa több országában is sűrűn találkozhatunk velük. A Peugeot eddig több mint ötezer gépkocsit adott át a brit rendőrségnek és a tűzoltóságnak. A kedvező tapasztalatok nyomán a hatóságok 2020-ban egy újabb komoly megrendelést adtak le a francia gyártónál, 38 parancsnokság több mint 1500 új autót rendelt. A megrendelés a Peugeot szinte teljes termékpalettáját lefedi, a 208, 308 és 508 személygépkocsik mellett 3008 és 5008 szabadidőjárművek, valamint áru- és személyszállító kivitelű Partner, Expert és Boxer modellek szerepelnek a listán. Az 1500 autóból valamivel több mint 600-at már ki is szállítottak.


A 2020-as év ebből a szempontból is különlegesnek számít. A koronavírus járvány az átlagosnál nagyobb terhet rótt az egész társadalomra, így azokra is, akik a lezárások idején a rendre, a biztonságra ügyeltek. A Peugeot a rászoruló parancsnokságoknak díjmentesen adott kölcsön járműveket, Birmingham környékén például nyolc, Manchester vonzáskörzetében pedig öt gépkocsit, főként Expert furgonokat és Traveller buszokat állítottak átmenetileg szolgálatba, jelentősen megkönnyítve ezzel a rendőrség munkáját.


A 2020-ban eddig átadott 611 autó 13 százaléka tisztán elektromos üzemű Peugeot e-208 volt. A 81 emissziómentes kisautó elsősorban a sűrű nagyvárosi forgalomban hoz felüdülést tiszta és csendes működésével, ám dinamikus (8,1 mp 0-100 km/óra) gyorsulásának és 340 km-es valós hatótávolságának köszönhetően vidéken, országúton is kiválóan teljesít.


- Az, hogy a brit rendőrség és a tűzoltóság évek óta a Peugeot járműveit választja operatív gépkocsiknak, mindennél jobban bizonyítja típusaink gyártási minőségét, megbízhatóságát és általános teljesítményét. Aligha találhatnánk keményebb próbatételt járműveinknek, mint aminek rendőreink és tűzoltóink nap mint nap alávetik őket - értékelte az együttműködést David Peel, a Peugeot UK ügyvezető igazgatója (Managing Director of PEUGEOT UK).

Forrás:Mocsai Zoltán
Marketing Manager
P Automobil Import Kft.
- Nissan Tokio - limitált széria kizárólag a magyar piac igényeire szabva
- 2021 Toyota Highlander Hybrid - itt van Amerika!
- Toyota GR Supra - Road Arrows avagy légi akrobatika a betonon
- Hyundai TUCSON - már sportos, N Line kivitelben, hibrid hajtással is
- Mazda 1920-2020 - igazi sikertörténet a vásárlók folyamatosan növekvő igénye a Mazda SUV-ok iránt
- Ford Local Hazard Information - megállapodás a BMW-vel, a Mercedes-Benz-zel és a Volvo-val
- 2021 Ford Ranger MS-RT - jön a Ranger Wildtrak nagy teljesítményű utcai változata
- Dakar 2021 - az új Land Rover Defender kulcsszerepet kapott a világ legextrémebb terepversenyén
- Toyota RAV4 Plug-in Hybrid - új zászlóshajó a hibrid flotta élén
- 2020 Toyota Hilux - még erősebb lett a japán pickup-legenda legújabb generációja!