Melyek a legjobb téli gumik 225/45R17 méretben?

Amikor autógumit keresünk, érdemes a megfelelő méret alapján keresni, ugyanis bár a kínálat meglehetősen széles, egyes abroncsok bizonyos méretekben nem kaphatók.

A 225/45R17 méret egy meglehetősen keresett méretkategória és bár a 2020-as abroncsteszteken téli gumi kategóriában nem tesztelték, de 2019-ben igen. Az Autobild 2019-es eredményein túl azonban a legnagyobb abroncsteszt eredményeket gyűjtő oldal méretek alapján felállított rangsorát is figyelembe vehetjük a választásnál.

Ez a rangsor prémium, felső-közép és alacsony kategóriás abroncsokat is tartalmaz, így könnyen megtalálhatjuk a legjobbakat 225/45R17 méretben is. A 17"-os méretet leginkább a nagyobb és a sportosabb autók gyári méreteként ismerik és néhány luxusautó is ezen a méreten fut. A 225/45 R17 téli gumi méret a fiatalabb és az idősebb autók számára is jó választás lehet, ezért meglehetősen népszerű. Közel 100 mintázat fordul elő ebben a méretben, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb megoldást bármelyik árkategóriában. A gumiwebshop.hu utána is járt, hogy melyek a legjobb abroncsok ebben a méretkategóriában.

A legjobb 225/45R17 méretű prémium és felső-közép kategóriás téli gumik

A prémium abroncsokat leginkább azok választják, akik semmilyen kompromisszumot nem szeretnének kötni az abroncsok tekintetében, míg a felső-közép kategóriát inkább azok az autósok keresik, akik prémium minőségre vágynak, de kedvezőbb áron szeretnének hozzájutni. A prémium kategóriás abroncsok közül a GoodYear UltraGrip Performance+ a legjobban ajánlott abroncs és ár-érték arányban is nagyon jó.


A legjobb ár-érték arányú abroncs azonban a Kleber KRISALP HP3, ez ugyanis egy felső-közép kategóriás abroncs, de ár és minőség tekintetében is hozza azt, amit egy minőségi abroncstól elvárhatunk.


A prémium márkák között a legjobban ajánlottak közé tartozik a Bridgestone Blizzak LM-005 2020-as új modellje, a Continental WinterContact TS 860, a Dunlop Winter Sport 5, és a Michelin ALPIN 6 2018-as modellje. A felsőközép kategóriában a Firestone Winterhawk 4-et, a Nokian WR D4-t és a BFGoodrich G-FORCE WINTER 2-t szokták leginkább javasolni. Ezek az abroncsok a 2019-es Autobild teszten is előkelő helyet foglaltak el és meglehetősen jól szerepeltek. De nem kell feltétlenül drága abroncsban gondolkodunk.

A legjobb 225/45R17 méretű alacsony árkategóriás téli gumik

Az alacsony költségű abroncsok között a 225 45 R17 méretkategóriában a Maxxis Premitra Snow WP6-t tartják talán az egyik legjobb választásnak. Az alacsonyabb ár nem feltétlen jelent silány minőséget, ezt pedig a Maxxis téli abroncs be is bizonyítja. Leginkább olyanoknak javasolják ebben a méretben, akinek a fiatalon tuningolt gépkocsijuk van, de az idősebb autók tulajdonosai is gyakran választják az alacsonyabb költségű abroncsokat ebben a méretben.

Az alacsony kategóriában a Fulda Kristall Control HP2 és a Semperit Speed-Grip 3 is jó választás lehet, hiszen ezek az abroncsok is jól teljesítenek az éves abroncsteszteken a különböző méretekben és nem volt ez másként a 2019-es Autobild teszten sem.




- Tartsuk telefonunkat autós mobiltelefon-tartóban!
- Jaguar XF Saloon - két összkerékhajtású modell is hajszautóként debütált a 25. James Bond filmben
- Mit érdemes szem előtt tartani az autóhifi kiválasztásakor?
- Szempontok, amelyeket figyelembe kell venned téli gumiabroncs vásárlása előtt!
- 2022 ©koda Fabia - lehet, hogy a Simple Clever funkciók sokasága vonzza leginkább a vásárlókat?
- Hogyan űzzük el a nyestet az autónktól?
- RANGE ROVER VELAR - még elegánsabb, még kényelmesebb, már SV Bespoke fényezéssel is!
- Két év után újra AMTS - jön Magyarország legnagyobb autós és tuning kiállítása és show-ja!
- A nyári gumiabroncsokról egyszerűen
- Ford F-150 Lightning - Platinum, Lariat és XLT kivitelben készül a villanymotoros pickup legenda