Tartsuk telefonunkat autós mobiltelefon-tartóban!

Az okostelefonok az utóbbi években igen hű társaink lettek, s mivel számos funkció ellátására képesek, így életünk nélkülözhetetlen részévé váltak.

A mobiltelefonok nagy előnye, hogy bárhonnan használhatók és az internetkapcsolatnak köszönhetően pedig szinte megnyílik számunkra a világ, bárhol is legyünk. Az okostelefonoknak nagy hasznát vesszük az autókban is, hiszen nem csak telefonálásra szolgálnak, hanem tökéletes navigációs segédeszközök is.

Azt semmiképp sem szabad elfelejtenünk, hogy a mobiltelefonok használata az autóban tilos, mivel mindkét kezünknek a kormányon a helye. Szerencsére létezik megoldás arra is, hogy telefonunknak hasznát vegyünk utazás közben, mindezt pedig úgy, hogy ezzel a biztonságunkat sem kockáztatjuk. Az autós mobiltartók remek megoldást jelentenek erre a célra. Ezek olyan kiegészítők, amelyek segítségével biztonsággal utazhatunk és követhetjük a navigációt is úgy, hogy az útra is zavartalanul figyelni tudunk.

Ezeknek a hasznos kis eszközöknek számos előnyük van. Stabilan és biztonságosan tartják telefonunkat, hogy az ne csússzon le és még véletlenül se essen a pedálok közé miközben vezetünk. Mindeközben jó rálátást tesz lehetővé a képernyőre navigálás közben, mindezt úgy, hogy nem vonja el figyelmünket az útról. Lehetővé teszik a kihangosított hívások lebonyolítását is, valamint az autó szórakoztató hangrendszerének biztonságos használatát is.

Az autós mobiltartókban biztonsággal tárolhatjuk mobiltelefonunkat. Igen hasznos segédeszközök, útközben stabilan tartják készülékünket, miközben tökéletes rálátást tesznek lehetővé a képernyőre. A kínálatban igen nagy a választék, különböző típusú és rögzítési lehetőséget kínáló változatokkal találkozhatunk. Így mindenki megtalálhatja a járművéhez és mobiltelefonjához megfelelő darabot.

Léteznek univerzális mobiltartók is, amelyek szintén nagyon jó szolgálatot tesznek és különféle mobiltelefonokhoz használhatók. Amikor ezek a mobiltartók megjelentek, akkor a szélvédőhöz való rögzítésre szolgáló típusok terjedtek el elsőként. Az idő előrehaladtával más rögzítési megoldások is megjelentek, ilyenek a szellőző rácsaiba szorítható típusok, valamint a mágneses változatok is. Az utóbbiak igen népszerűek, hiszen különösen erős és tökéletes tartást biztosítanak a mobiltelefonok számára.



Manapság a tapadókorongos, szélvédőre rögzíthető típus a legelterjedtebb. Az eszköz hátulján egy szívópohár található, amely erős tartást biztosít. Ez a tapadókorongot nagyon szilárdan ragasztja oda a szélvédőre, így teljes biztonsággal használható. Sok modell lehetővé teszi, hogy a kart igény szerint elforgassuk, így használata valóban kényelmes és a vezetést sem zavarja. Lényegében minden sima felületre rögzíthető, akár a műszerfalra is, ha elég sima a felülete. Ennél a típusnál használat előtt, mielőtt felrögzítjük a mobiltartót, mindenképpen ajánlott a felületet alaposan megtisztítani, különben a tapadókorong nem fog jól megtapadni és használat közben leeshet. Erre feltétlenül ügyeljünk!

A szellőzőnyíláshoz csatlakoztatható mobiltartók is nagy népszerűségnek örvendenek. Ekkor az eszköz a szellőző lamelláira csatlakozik. Általában héjjal vagy tartópofával vannak felszerelve, amelyek lágyan, de mégis megfelelően stabilan tartják a telefonunkat. Léteznek erős mágnessel ellátott típusok is.

Az autós mobiltelefon-tartók általában műanyagból készülnek és gumival vannak kipárnázva, így a telefonnak tökéletes tartást biztosítanak. Az ilyen mobiltartók nagyon ellenálló anyagból készülnek és biztosak lehetünk benne, ha egyszer beruházunk egy ilyen eszközre, az garantáltan évekig szolgál majd minket.




- Jaguar XF Saloon - két összkerékhajtású modell is hajszautóként debütált a 25. James Bond filmben
- Mit érdemes szem előtt tartani az autóhifi kiválasztásakor?
- Szempontok, amelyeket figyelembe kell venned téli gumiabroncs vásárlása előtt!
- Melyek a legjobb téli gumik 225/45R17 méretben?
- 2022 ©koda Fabia - lehet, hogy a Simple Clever funkciók sokasága vonzza leginkább a vásárlókat?
- Hogyan űzzük el a nyestet az autónktól?
- RANGE ROVER VELAR - még elegánsabb, még kényelmesebb, már SV Bespoke fényezéssel is!
- Két év után újra AMTS - jön Magyarország legnagyobb autós és tuning kiállítása és show-ja!
- A nyári gumiabroncsokról egyszerűen
- Ford F-150 Lightning - Platinum, Lariat és XLT kivitelben készül a villanymotoros pickup legenda