Amerika Megasztárjai már környezetbarát SUV-okat használtak

Az American Idol, az ottani Megasztár döntőseit 30 darab 2008-as Ford Escape Hybrid szállította.

Ford Escape Hybrid

A Ford Motor Company, vagyis az amerikai Ford egyre több jelét adja annak, hogy a környezettudatos gondolkodást a tengerentúli autógyártók is kezdik komolyan venni.

A gyár nemrégiben a a tengervíz minőségének javításáért munkálkodó Heal the Bay alapítványnak adományozott egy 25 000 dolláros Escape Hybrid-et. A SUV-ot az interneten elárverezték, a befolyt 37 000 dollárt a kaliforniai tengerparti föveny megújítására fordítják.

Ennél lényegesen nagyobb publicitást kapott a Ford 2002 óta futó szponzori kampánya, a gyár támogatja az American Idol, az ottani Megasztár vetélkedőt. A tehetségkutató verseny hivatalos járműve az idén a 2008-as Ford Escape Hybrid volt. 30 ilyen SUV-val szállították a döntőbe jutott sztárjelölteket, a zsűrit és más hírességeket.

A Ford a világ legkisebb fogyasztású szabadidőautójának hirdeti az Escape Hybrid verzióját, a gyárilag megadott 34 gallon/mérföld (kb. 6,9 l/100km) városi fogyasztása tényleg kiváló érték. A Hybrid képes akár 30 mérföldet is megtenni tisztán elektromos hajtással, üléskárpitjai 100%-ban ujrahasznosíthatók.