Egy tankolással 1200 km? A Volkswagen Golf BlueMotionnal nem lehetetlen

A VW a legtakarékosabb üzemű dízel Golf világpremierjével tiszteli meg az idei Internationalen Automobil-Ausstellung (IAA) látogatóit Frankfurtban.

Volkswagen Golf BlueMotion

55 liter gázolajjal, azaz egy tankolással több, mint 1200 kilométert autózhatunk a legújabb BlueMotion technikával felszerelt Golf-al. A VW 1.9-es TDI motorja eddig sem a mohóságáról volt híres, de a BlueMotion változat 0,6 literrel még kevesebbet fogyaszt. A részecskeszűrővel felszerelt motor 105 lóerős, a nyomatéka 250 Nm.

A 4,5 literes fogyasztást alacsonyabb motorfordulattal, áramvonalasabb, leültetett karosszériával, zártabb hűtőmaszk-kialakítással, alvázburkolattal és úgynevezett könnyűfutású gumik alkalmazásával érték el a tervezők.

A takarékos Golf szériafelszereltségéhez tartozik a sportosra hangolt futómű és az a kijelző, amely azt mutatja, mikor kell magasabb fokozatba kapcsolni vagy visszaváltani. A Golf BlueMotion végsebessége 190 km/óra.

A Polo, a Passat és a Passat Variant után a Golf a negyedik környezetkímélő modell a VW "zöld"-kínálatában. Az egy hónap múlva kezdődő 62. IAA-n, a frankfurti Autószalonon az egyterű Touran és az áruszállító Caddy BlueMotion változatát is bemutatják.

A Golf BlueMotion piaci bevezetése még ebben az évben várható.