A Porsche Cayenne S Transsyberia-nak Szibéria folyói sem jelentettek akadályt

Amerikai győzelemmel ért véget az idei Transsyberia Rally.

Rod Millen

Rod Millen

A szériakocsik egyik legnagyobb próbatételén az 56 éves, Kaliforniában élő Rod Millen és a Team North America 2 nyert Porsche Cayenne S Transsyberia-val.

A mezőny augusztus 3-án rajtolt a moszkvai Vörös Térről, a befutó a mongóliai Ulánbátorban volt augusztus 17-én. 33 csapat indult, az utolsó etapon a 17 rajtszámú Porsche Cayenne S Transsyberia-val versenyző Rod Millen - Richard Kelsey páros az olasz Antonio Tognana - Carlo Cassino és a quatari Adel Abdulla - Norbert Lutteri párosok előtt - 17 perc előnnyel - megnyerte a versenyt. "Nagyon szerencsések vagyunk, hogy megnyertük. A Transsyberia volt életem legnagyobb kihívása egész versenyzői pályafutásom alatt" - nyilatkozta a célban Rod Millen.

Ebben lehet valami... Az utolsó előtti etapon hirtelen egy 30 méter széles, helyenként egy méter mély folyó zárta el a versenyzők útját. A navigátorok kiszálltak az autókból, izgatottan szaladgáltak a parton, hogy a többieket időben figyelmeztessék. Már-már tömeges pánik tört ki. Amikor Millen-ék odaérkeztek, ők is megálltak és vártak. Fél perc múlva, mint valami kétéltű járművet, a Porsche-t beküldték a vízbe. A hullámokat csónakként "széttolva" átgázoltak a folyón. "Miért kellett volna kiszállnunk? Figyeltük a vízszintet, a hullámok fodrait, és tudtuk milyen autóban ülünk"- nyilatkozták este a táborban. Talán ezért is nyertek.

Rod Millen, az Új-Zélandon született győztes igazi rally-legenda. Háromszoros amerikai rally-bajnok, háromszoros új-zélandi rally-bajnok, háromszoros amerikai offroad-bajnok, ötszörös Pikes Peak hegyi-bajnok, kétszeres Baja 1000 kategóriagyőztes, de nyert már rallyt Ázsiában is.