KIA cee'd Sporty Wagon - 7 év garancia a "zsolnai porcelánra"

A Sporty Wagon bemutatásával ismét bővült a koreai autócsalád. Az új típus világpremierje a 62. Frankfurti Autószalonon lesz.

KIA cee'd Sporty Wagon

Az idei év elején bemutatott ötajtós változatot követő Sporty Wagon a cee'd modellcsalád második tagja. A combi eleje a "B" oszlopig azonos az ötajtóséval, így ugyanolyan biztonságos, mint az EuroNCAP-n *****-os alapmodell.

A motorválaszték 90 lóerőstől indul és 143 lóerősig terjed, beleértve egy teljesen új, rendkívül rugalmas, a KIA szlovákiai üzemében tervezett és gyártott 1,6 literes dízelmotort is. Az ABS és a hat légzsák alapfelszereltség, ESP felárért rendelhető. A 60/40 arányban osztott hátsó üléseket lehajtva a csomagtér 1664 literre nő, ami 300 literrel több, mint a csapott hátú cee'd esetében. A kétliteres csúcsváltozat 6 millió forintba kerül, a januártól kapható legolcsóbb 1,4-es benzinesért 3,69 milliót kérnek, a 115 lovas 1,6-os dízel ára pedig 4,291 millió forint.

A KIA Motors Europe által értékesített valamennyi Kia cee'd típusú új autóhoz 7 évre, illetve 150 ezer kilométerre szóló garancia jár. A garancia átruházható az autó következő tulajdonosaira is, ha a karbantartási munkákat rendszeresen, időben végezték el a gépkocsin.

A következő változat, a háromajtós gyártása várhatóan decemberben, a forgalmazása 2008 első negyedévében indul.