Unimog Black Edition - fekete fehér holló milliomosoknak

A teljes neve Brabus Unimog U500 Black Edition '06 mit Überrollbügel. Kész költészet. Valójában brutális terepjáró szmokingban, bukócsővel.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Igazi ritkasággal ismerkedhettek meg a hétvégén a VII. országos Unimog-találkozó résztvevői a Hungaroringen. A program részeként a veterán munkagépek, a katonai és tűzoltóautók mellett kiállították a Mercedes U500 Black Edition fantázianevű világritkaságát is. Mindössze négy példány van belőle és további kilencre van megrendelése a Brabus tuningcégnek.

A hivatalosan még mindig Concept Car, azaz tanulmányautó alapja az egyik legsikeresebb Unimog modell, az U500-as. A Black Edition-t 2005-ben mutatták be a Dubai Motorshow-n. A "kispénzű" autógyűjtő olajsejkek állítólag rögtön összevesztek rajta.

A bottropi Brabus cég a Fekete Kiadásban városi- és szabadidőautót, terepjárót és haszongépjárművet gyúrt egybe, igazi crossovert alkotott. Az elegáns egyedi külsőt csak a kétüléses kabin bőrkárpitos, velúrszőnyeges kialakítása múlja felül, a középső konzolon 16 gomb, billentyű, DVD-navigáció, műholdas tájoló és az S-osztályból átvett kijelző kapott helyet.

A közel 12 tonnás "igavonó barmot" hathengeres, 286 lóerős, 6.4 literes motor hajtja, 1100 Nm nyomatékkal. Maximális sebessége 120 km/óra. 455/70 R24 méretű kerekein a guminyomást a vezetőülésből lehet szabályozni.

Az ára nem publikus, "az mindig a vevő arcára van írva". Magyarul: pofára megy. Irányára azért van: 262 000 euro.