VW Touareg R50 - melyik SUV lesz a világelső?

A világ egyik legerősebb SUV-ja - így harangozták be a sivatagi nomád világpremierre készülő sportváltozatát. De melyik a legerősebb?

VW Touareg R50

A frankfurti motor show-n bemutatott 4MOTION Golf R32 és Passat R36 után most megjelent a harmadik "R"-cimkés VW, a Touareg R50, egyben az első dízelmotoros a trióban. A valóban sportosra hangolt Sport Utility Vehicle október 11-én Sydneyben, az Australian International Motor Show-n mutatkozik be a nagyközönségnek.

Már Rejtő Jenő idegenlégiós történeteiben is kemény, harcias népnek ismerhettünk meg "a felhők népét", a tuaregeket. A név azóta kötelez. Aki befizet majd a bivalyerős R50-esre, valószínűleg nem is csalódik. De mi jöhet még, ha már a gyári tuning alapját, a Touareg V10 TDI modellt is 750 Nm a nyomatékkal hajtja egy ötliteres, tízhengeres, 313 lóerős turbódízel motor? Ezzel 7,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra!

Az optikai tuningot is a VW házi tervezői végezték, ennek köszönhetően egyedi, agresszívabb spoilerkészletet, kis R-emblémákat, sportosabb, keményebbre hangolt felfüggesztést, hatalmas könnyűfém-felniket és nagy sebességindexű gumikat kapott.

Bár a kedvcsináló fotón nem látszik, de "a belső tér kialakításán a VW Individual GmbH "R-filozófiája" tükröződik vissza" - írja a sajtókommüniké. Szép mondat, nem? Ez a filozófia nem rossz, gondoljunk csak például a Golf R32 üléseire!