Nissan Pivo 2 - villanyos sör, robottal

Az új Nissan tanulmánymodell környezetbarát, elektromos városi kisautó. A szláv nyelvterületen élőknek a neve 2 sört jelent.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Nissan a Tokyo Motor Show keretében mutatja be a 2005-ben már nagy visszhangot kiváltó egy sör tanulmánymodell új változatát, a 2 sört.

A mobilitás új szintjét jelenti, hogy az "űrkabin" 360 fokban körbeforgatható, mint egy markológépen. Tolatni sohasem kell vele. A Pivo 2 kerekeibe 3D-s elektromotorokat építettek, ezek 90 fokban elfordíthatók, így merőlegesen lehet vele a járda mellé beállni. Az eredeti koncepcióból megmaradtak az áramforrások, a Pivo 2 is Compact Lithium-ion akkumulátorokkal üzemel.

Az autó és az utas között merőben új kapcsolatot jelent a Pivo 2 igazi nagy újdonsága, a szélvédő mögé beépített robotsofőr. Ebben az autóban sohasem utazol egyedül, jókat beszélgethetsz a robottal, a Robotic Agent felismeri az emberi beszédet és általa hanggal is irányíthatóvá válik az autó. A robotsofőr angolul és japánul beszél, utasát tájékoztatja a jármű alapfunkcióiról és állapotáról, de képes arra is, hogy megkeresse a legközelebbi szabad parkolóhelyet.

Talán nem véletlenül, a videón kis Pivo 2-t egy hölgy mutatja be.