Audi Mobile Device - iPhone klón az Auditól?

Az Audi Mobile Device nem "csak" egy mobiltelefon, hanem az A1 szupermini szerves része.

Audi Mobile Device

Az Audi A1 Metroproject tanulmányautó legérdekesebb része ez a műszerfalból kivehető tenyérnyi eszköz, a Mobile Device. Fantáziátlan neve ellenére az MD egy 3G-s UMTS telefon, a GPS navigációs rendszer kijelzője, de odavezet az autódhoz is, ha elfelejtetted, hol parkolsz. És ez még nem minden! Érintőképernyője felismeri a latin és a japán(!) karaktereket, a kézírást, van benne mp3 hang- és videólejátszó, de segít elkapni a tolvajt is, ha ellopja az autódat. Hogy hogyan? A műszerfalba épített kamerával lefotózza a zsiványt és a képeket átküldi a telefonra a beépített Wi-Fi segítségével, majd bekapcsolja a nyomkövetőt, hogy a rendőrök megtalálják az autót. Mindehhez elég három nyomógombgomb és az érintőképenyő.

Akkor ez majdnem olyan, mint egy iPhone! Majdnem. De kinek jutna eszébe az iPhone-nal a hideg reggeleken még a szobából bekapcsolni az autófűtést? Ezzel ez is lehetséges. A hidegben nem kell a kulccsal sem bajlódni, okoska ajtó- és gyújtáskulcs is egyben. Nem mellékesen kijelzi az autó státuszát, "általános közérzetét", a hibridhajtás akkumulátorainak állapotát és figyelmeztet, ha tölteni kell őket.

Az Audi Mobile Device jelenleg még csak egy koncepció, az Audi A1 Metroproject Quattro Concept Car része. De azért lehet, hogy nemsokára nem a kulcstartódról, hanem mobiltelefonodról tudják meg ismerőseid, milyen autót vezetsz...