Ferrari FS 599 Fuoristrada - a Cayenne Turbo gyilkosa már megfogant!

13 beszólás

Maranelloban hosszú vívódás után úgy döntöttek: mégis lesz Ferrari SUV.

Ferrari FS 599 Fuoristrada

A Ferrarinál sokáig elvetették az "aszfaltjáró" fejlesztését, de végül most úgy döntöttek, elkészítik a világ leggyorsabb SUV-ját. A fejlesztési projekt kódneve "Ferrari FS 599 Fuoristrada", az autó világpremierjét a 2010-es genfi Autószalonra tervezik. A fejlesztőknek addig csak egyetlen célja van: autójuk gyorsabb legyen, mint a Porsche Cayenne Turbo.

A Fuoristrada ötajtós és összkerékhajtású lesz, ugyanakkor nem tervezik, hogy a neve ellenére terepjáró képességekkel is felruházzák. A 2,2 tonna önsúlyú járműbe az F599 GTB Fiorano módosított motorja kerül. A V12-es 600 lóerős erőforrás 600 Nm nyomatékának kétharmada a 22 collos, nagyteljesítményű utcai gumikkal szerelt hátsó kerekekre jut. Köszönhetően a Forma-1 ihlette szekvenciális sebességváltónak, kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsul majd 100-ra, a végsebessége elérheti a 300 km/órát. A váltót a kormány mögötti fülekkel lehet kapcsolgatni.

Az egész történetben az a legszebb, hogy a nyilvánosságra került képeknek a Ferrarihoz közük nincs, azok a WCF grafikusának szüleményei! Összerenderelte egy Touareg és egy Q7 elejét, átszabta az F430 hátulját, tett az oldalára egy Ferrari logot és máris elkészült a Fuoristrada. Ezeket a képeket vették át a világ autós kiadványai, mint az új SUV gyári fotóit...