Audi Cross Cabriolet quattro concept - sztriptíz Los Angelesben

Alaposan megmozgatta az első látogatók fantáziáját a Los Angeles Auto Show-n most bemutatott tanulmányautó, a Q5 topless előfutára.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Convention Centerben a VW és az Audi standján az idén minden a dízelről szól. A marketingesek elhatározták, hogy az amerikai családok autóiba is bevezetik a gázolajat. A helyiek szerint ugyanis, ami gázolajjal működik, az a teherautó, ami hangos és lomha. Vagy mégis van más megoldás is, mint a gasoline? Az Audi erre a kérdésre válaszolt egy vadonatúj konstrukciójú dízelmotorral és mivel az új Q5-öst csak a jövő év közepén kezdik gyártani, addig is a ponyvás, négyszemélyes, de kétajtós SUV-val, a Cross Cabriolet quattro tanulmányautóval hergelik a rajongókat.

A szexi cabrio motorja - és itt jön a szenzáció - egy 240 lóerős, háromliteres V6 TDI ultratiszta dízelmotor, 500 Nm nyomatékkal. Mindössze 7,3 liter (32mpg) gázolajat fogyaszt 100 kilométeren és megfelel a 2014-ben életbe lépő EU 6 normának is. Sorozatgyártásba a jövő év elején kerül.

A quattro állandó négykerékhajtás hatsebességes tiptronic váltóhoz kapcsolódik, a fokozatokat a kormánykerék mögötti fülekkel lehet kapcsolgatni. Álló helyzetből 7,2 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége 240 km/óra.

A beépített Bang & Olufsen hangrendszer az internetről szedi a rádióműsort, és a Google Maps adatbázisát használja a navigációhoz.