Lamborghini Reventón vs. Tornado - csak a vadászgép szállt el

A Tomboló Bika a Forgószél ellen - ez aztán a rendhagyó gyorsulási verseny! Nem Palik alatt tombolt a Bika.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Egy nemzetközi autós TV-műsor kezdeményezésére rendhagyó gyorsulási versenyt rendeztek a napokban a Ghedi katonai repülőtér felszállópályáján az olaszországi Brescia-ban. A 3000 méteres versenyen mindössze két gép indult, egy helybeli Tornado A200-A vadászgép és egy - a Don Rodriguez család híres bikájáról elnevezett - Lamborghini Reventón utcai versenyautó. A pilótákról csak annyi szivárgott ki, hogy a Lambot egy hivatásos gyári tesztpilóta vezette. Szóval nem a Palik.

"A Világ Legszebb Autója" a rajtnál rögtön az "élre tört" és a táv nagy részén vezetett is. Már 300 körül járhattak, amikor a Tornado hirtelen megelőzte, felszállt és közvetlenül a cél előtt át is repült az addigra már 340 km/h-s sebességgel száguldó Reventón felett.

A Lamborghini Reventón a szeptemberi Frankfurt Motor Show-n mutatkozott be hivatalosan, novemberben pedig elnyerte a "Most Beautiful Automobile in the World 2007" - azaz a "Világ Legszebb Autója 2007-ben" címet a speciál kategóriában. Karosszériáját ultrakönnyű, acélcső vázra szerelt, karbonszálas elemekből állították össze, V12-es motorja 650 lóerős, 660 Nm nyomatékkal. A vezető abszolút luxuskörnyezetben élvezheti a száguldást. A Tomboló Bika 3,4 másodperc alatt van százon, e remek érték főként a Murciélago-nál bevezetett, kuplungpedál nélküli, a kormány mögötti fülekkel kapcsolható, elektrohidraulikus, szekvenciális e-gear váltó érdeme.

A vadászgép-orrú Reventónból 2008-ban mindössze húsz darabot gyártanak majd, de már valamennyit lefoglalták előre a rajongók és a gyűjtők. Egymillió euroért vásárolták meg darabját.