L’Automobile più Bella del Mondo 2007 - a VW Tiguan a lexebb crossover

A Lamborghini Reventón a speciális kategóriában lett "A Világ Legszebb Autója".

VW Tiguan

Milánóban, a festői szépségű Sforzesco kastélyban adták át immáron tizenötödször a Világ Legszebb Autója díjat. Összesen 13 kategóriában hirdettek győztest, a legszebb kicsi kocsi a Fiat 500 lett 18 ponttal, de kategóriagyőztes lett a Fiat Bravo (15) is a kompakt szegmensben. A középkategóriás szedánok között a Mercedes-Benz C-Klasse (14) nyert. A luxuskategóriában a Lexus LS 600h (11), a coupék között az Audi A5 (13) lett az első, a legszebb cabrio az Opel GT (11), a legszebb sportkocsi az Aston Martin DBS (10). A kombik között is Mercedes nyert, a C-Klasse T (12) a legszebb. Az egyterűek között a Citroën C4 Picasso (16), a crossover terepjáróknál a VW Tiguan (8) győzött.

A sportos koncepciók között a Renault Laguna Coupé (12) került az élre. Díjazta még a zsűri a Bentley Brooklands Coupé modellt, a nagydíjat pedig a különleges kategóriába sorolt Lamborghini Reventón (14) kapta.

A zsűri tagjai között voltak híres és elismert művészek, építészek, formatervezők, kritikusok, újságíró és történész is.