BMW X6 Sports Activity Coupé - terepszemle terepcoupéval

A terepcoupé a BMW legújabb találmánya?

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Óvatos közvéleménykutatással indította a BMW az általa(?) kitalált (nem láttak még SsangYong Actyont?) új telekjáró-alkategória piaci bevezetését. A frankfurti Autókiállításon "megtapogatták" a látogatókat és úgy itélték meg, hogy a SAC-ra, a négyszemélyes, ötajtós terepcoupéra főleg az amerikai piacon lesz igény. Az X5-ösre épülő X6 SAC-ot ezért a januárban nyíló Detroit Auto Show egyik nagy durranásának szánják, bízva abban, hogy az amerikai vevők lelkesen fogadják majd a szokatlan formájú, de nagyteljesítményű sportos-szabadidő-terepjáró-coupét. Az biztos, hogy csak az első üléseken szokásos a tetőmagasság, majd a tető meredeken lejt, azt sugallva, hogy a hátsó üléseket legjobb esetben is a gyerekeknek szánták. A modell családi jellegét erősíti az is, hogy a csomagtartója már akkor is 570 literes, amikor a hátsó ülések még a helyükön vannak, lehajtva azokat a csomagtér 1 450 literesre nő. Minden modellben xDrive állandó összkerékhajtás és a Dynamic Performance Control gondoskodik a megfelelő nyomatékelosztásról az első és hátsó kerekek között, valamint a menetstabilitásról bármilyen út és terepviszonyok között.

Az amerikai piacra kétféle benzines motorral kerül, az xDrive50i modellt a vadonatúj fejlesztésű duplaturbós, direkt-befecskendezéses, 4.4 literes, 407 lóerős V8-as motor 600 Nm nyomatékkal hajtja, ezzel 5,4 másodperc alatt van százon, a végsebességét 250 km/órára korlátozták. A fogyasztása Európában sem lenne rossz, 12.5 l/100 km (18.1 MPG). Az xDrive35i modellbe egy nagyon eltalált 3.0 literes, 400 Nm nyomatékú, hathengeres soros, 306 lóerős motort építenek. Ezzel az autó 6,7 másodperc alatt van százon, 240 km/óra a végsebessége és csak 10,9 l/100 km (21.6 MPG) a fogyasztása. Európában az X6 dízeles változatait, az xDrive35d és az xDrive30d modelleket is forgalmazzák.

Az X6-os a BMW dél-karolinai üzemében, Spartanburgban készül, ott, ahol a Z4 Roadstert és az X5-öst is gyártják. Észak-Amerikában áprilisban, Európában májusban kerül a kereskedőkhöz.

BMW X6 Sports Activity Coupé galéria

BMW X6 Sports Activity CoupéBMW X6 Sports Activity CoupéBMW X6 Sports Activity CoupéBMW X6 Sports Activity Coupé
BMW X6 Sports Activity CoupéBMW X6 Sports Activity Coupé