Add to Google    RSS

BMW X3 Hunter - kezdődhet a hajtás!

4 beszólás

Herbert Hartge nemcsak a száguldás rabja, de vadászni is szeret. A hobbija kedvéért most épített egy igazi terepjárót.

BMW X3 Hunter

A Hartge Tuning cégvezetője már régóta elkötelezettje a BMW és a MINI márkának. A Hartge tuningválasztéka a teljes BMW gyártmánypalettát átfogja, ebben külön kategóriaként az offroad-program is szerepel. A korábbi, terepre felkészített X5-ös SUV mellett most egy igazi terepjáróval, a Hartge Hunter X3-al bővítették a választékot.

A gyári X3-ason szinte mindent átalakítottak vagy kicseréltek. Az Electronic Control Unit (ECU) cseréjével a legerősebb X3-as, a 3.0sd gyári 286 lóerős teljesítményét 335 lóerőre, nyomatékát 675 Nm-re, a 3.0d 218 lóerős modell teljesítményét 253 lóerőre, nyomatékát pedig 572 Nm-re növelték. A szintén 3.0d jelzésű, de gyengébb 204 lóerős modell forgatónyomatéka a chiptuning hatására 502 Nm-re, teljesíténye 242 lóerőre, míg a legkisebb dízelmotoros 2.0d-nél az alap 150 lóerős teljesítménye 173 lóerőre, a maximális nyomatéka 396 Nm-re nőtt.

Az X3 Hunter alvázára hosszanti irányban rozsdamentes acélból készült védőlemezt szereltek, ez védi a motort, a váltót, a kardántengelyt, a futóművet és a szintén rozsdamentes acélból készült kipufogórendszert a vadászmezőkön. A hűtőrácsokat a BMW-"vesékben" acélhálóra, az alsó műanyag elemeket rozsdamentes acélrostélyra cserélték.

Az első és hátsó gyári differenciálművek helyére a Hartge 3,91-es áttételezésű, a 0-100% tartományban automatikusan záródó sperr-differenciálműve került. Hosszabb rugókat és lengéscsillapítókat kapott, a futóművét 2 cm-el megemelték, ezzel a Hunter hasmagassága 23 cm-esre nőtt. Ezáltal megnőttek a terepszögek is, elöl például 23.9 helyett 31 fokos lett. 48 fokos emelkedőn még felküzdi magát, 50 cm mély patakon simán átgázol. Az all-terrain, minden terepen helytálló gumiabroncsait a robusztus Hartge CLASSIC típusú felnikre 235/60R18, a CLASSIC 2 felnikre pedig 255/55R18 méretben szerelik.

A besejét a vadászoknál szokásos "green look", a zöld szín uralja. A juharbetétes sportkormány zöld bőrborítást, a műszerek zöld számlapot kaptak. A dizájnerek a női vadászokra is gondoltak, a zöld bőrüléseken mosható (zöld) Sensatec huzat van...

BMW X3 Hunter galéria

BMW X3 HunterBMW X3 HunterBMW X3 HunterBMW X3 Hunter