Mercedes Vision GLK Freeside - detroiti előzetes

G - mint G-Klasse, L - mint Luxus, K - mint Kompakt. Terepjáró, gombnyomásra.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Nincs még egy autógyártó, amelyik annyiféle 4x4-es autót, terepjárót, SUV-ot gyárt, mint a Mercedes-Benz. A stuttgartiak kínálatából szinte minden korosztály talál kedvére valót, legyen az ML, GL, R- vagy G-Klasse - mind jól mutat a ház előtt vagy a garázsban. A kompakt-SUV kategória viszont eddig hiányzott a Mercedes választékából, annak ellenére, hogy elemzők ebben a szegmensben várják a legerősebb piaci növekedést.

A legfiatalosabb osztály, a GLK világpremierje januárban az Észak-Amerikai Nemzetközi Autóshow-n (NAIAS), Detroitban lesz. A jelenleg még csak "vízióként" létező ötszemélyes GLK Freeside az új C-Class módosított padlólemezére épült, "gyártásrakész" változata áprilisra készül el, ősszel kerül sorozatgyártásba.

A Freeside motorterébe egy 2.2 literes 170 lóerős Bluetec-dízelmotort építettek, ez már most megfelel a csak 2015 szeptemberétől kötelező Euro-6 tisztasági normának. Amerikában lesz egy alacsony nitrogén-oxid kibocsátású, 224 lóerős CDI Bluetec változata is. A hajtáslánc új fejlesztésű, lamellás tengelykapcsolót kapott, a 4Matic 45-55%-ban osztja szét a nyomatékot az első és a hátsó tengely között.

A GLK Freeside igazi nagy újdonsága egy gomb a műszerfalon. A "G" (Gelände - terep) jelzésű gomb megnyomásakor az elektronika nemcsak átállítja "terepesre" a gázpedál érzékenységét és a 4ETS menetstabilizáló rendszert, de a 7G-Tronic automata váltó kapcsolási pontjait is megváltoztatja. A különleges "Agility Control" futóművével, a Pre-Safe biztonsági rendszerrel és az ILS intelligens világítási rendszerrel a G-Klasse kistestvére jó eséllyel száll ringbe a hasonló kategóriájú BMW X3, a VW Tiguan és a szintén idén belépő Audi Q5 ellen.