Toyota Urban Cruiser - kistestvért kap a RAV4

3 beszólás

Small Is Beautiful! "Városi cirkálót" mutat be a márciusi genfi Motor Show-n a Toyota.

Toyota Urban Cruiser

A jövő hónapban ismét Európára figyel az autós világ, március 6-án nyílik a 78. Motor Show Genfben. Az előzetes hírverés már megkezdődött, a gyártók szinte naponta szivárogtatják ki az ászok fotóit.

A Toyota egy, a környezettudatosság jegyében készült, gyártásközeli kompakt crossover tanulmánnyal készül meglepni vetélytársait. Az Urban Cruiser a RAV4-nél kisebb, ennek megfelelően a fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is alacsonyabb. A Yaris alapjain fejlesztett amerikai változatát, mint tanulmánymodellt, tavaly ilyenkor Chicagoban még Scion xD néven mutatták be. A morcosabb offroad kinézetűre hangolt "Cirkáló" európai verziója 1.5 literes, 110 lóerős benzinmotorral készül, nagyobb hasmagassággal és opcionális összkerékhajtással. A Toyota szerint az Urban Cruiser "egy olyan környezetbarát crossover, amellyel olyan ügyfelek igényeit elégíti ki, akik SUV-ra vágynak, de ragaszkodnak a kis fogyasztáshoz és az alacsony károsanyag-kibocsátáshoz". Genfi debütálása után nem sokkal megkezdődik az európai értékesítése is.

A kompakt SUV és crossover kategória az egyik leggyorsabban fejlődő szegmens Európában: 2005 és 2006 között több, mint 63 %-al nőttek az eladások. A RAV4 is remekel, tavaly 15%-al többet adtak el, mint tavalyelőtt, az Urban Cruiserrel pedig még tovább szeretné növelni piaci sikerét a napokban a világ legnagyobb autógyártójának kikiáltott Toyota.

Toyota Urban Cruiser galéria

Toyota Urban CruiserToyota Urban CruiserToyota Urban CruiserToyota Urban Cruiser