Ferrari F430 Spider F1 - elkészült a Novitec 656 lóerős Rosso cabrioja

Éppen időben, néhány héttel a topless szezon indulása előtt mutatta be a Novitec tuningcég a Ferrari F430 alapjain elkészült új spidert, a Novitec Rosso-t.

Ferrari F430 Spider F1

Az áramlástani kísérleteket a stuttgarti egyetemen, a Research Institute for Motor Vehicles szélcsatornájában végezték. 140 km/órás sebességgel áramló levegővel tesztelték a karosszériát, a tökéletesen áramvonalas vonalakat és íveket aprólékosan hangolták össze. A kísérletek eredményeként elkészült a 0,37 légellenállási tényezőjű karosszéria és az optimalizált aerodinamikai kialakítás hatására az első tengelyre 8,1 kg-al kisebb, a hátsóra 35,3 kg-al nagyobb nyomás jut.

A Novitec speciális kerékfelfüggesztésének köszönhetően nemcsak a spider menetdinamikai jellemzői javultak, de az autó elejét alacsonyabb sebességnél, például akkor, amikor beáll a garázsba, egy gombnyomással 40 mm-rel meg lehet emelni. 80 km/óra feletti sebességnél automatikusan visszaáll az eredeti magasságra.

Megváltoztatták a kétkompresszoros Ferrari motor vezérlőelektronikáját, a turbina lapátozását és az olajhűtő-rendszert. Vízhűtést kapott a turbóhűtő, 90 mm átmérőjű rozsdamentes acélcsőre cserélték a kipufogócső-rendszert. A módosítások eredményeként a motor teljesítménye 656 lóerőre, a nyomatéka 662 Nm-re nőtt.

Az autó 20 collos Novitec NF3 keréktárcsákat kapott, speciális Pirelli P-Zero Rosso - elöl 235/30R20, hátul 325/25R20 méretű - gumikkal.

Végül a hátsó lámpabúrákat is feketére festették.