Náci Citroën C5-ös reklám - végre egy igazi, "összetéveszthetetlen" botrány!

15 beszólás

Skót parlamenti képviselők egy csoportja tiltakozik az új Citroën C5 videospotja ellen.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Összesen tíz skót képviselő írta alá azt a tiltakozó levelet, amelyben követelik, hogy a Citroën vonja vissza az új, második generációs C5-ös modelljét népszerűsítő kampányát. Szerintük az Euro RSCG "Unmistakeably German... *Made in France", "Összetéveszthetetlenül német... *Francia gyártmány" szlogennel készült szpotja a benne látható náci sztereotípiák miatt egy sötét korszakra emlékeztet és ez a márka megítélésének sem tesz jót.

Az egyperces reklámfilm alatt Wagner walkürjei lovagolnak, havas alpesi tájon, vidéki kastély udvarán szőke hős karddal párbajozik; a Birodalmi Sas, a bajor sültkolbász dirndlivel a Hofbräuhaus-ban, a gótbetűs Berlin tábla az Autobahn-on, a Brandenburgi kapu - mind a Teuton hagyományokra és minőségre emlékeztetnek.

A kreatív ügynökség megvédte a hirdetést, szerintük a film sugárzását engedélyezték, a kreatívot pedig humorosnak és viccesnek tartják. A céljuk az volt, hogy kiemeljék: a franciák is tudnak olyan jó és erős autót gyártani, mint a németek. Ha az ötlet nem jön be és az európai népek mégse veszik az új Citroën C5-öst, legalább fellendül a savanyú káposzta, a weissbier és a bratwurst forgalma...