Kaukázus Rally - augusztusi kaland a vadkeleten

1 beszólás

Új megállókat keres a Hetes busz?

Kaukázus Rallye

Berényi Attila megint kitalált valamit. Ő volt az, aki a Budapest - Bamako Nagy Afrikai Futamon másodszorra már csuklós Ikarussal, mint a Hetes busz projekt szervezője indult.

Az "öreg" motoros most túlélő túrát szervez a Vadkeletre. Augusztus 30-án Budapestről rajtol a legújabb és talán az eddigi legveszélyesebb flúgos futam olyan régiókba, amelyeket a legtöbben csak a hírekből ismernek. Budapestről a mezőny a Balkánra indul: Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Koszovó, Albánia, Macedónia és Bulgária érintésével érkeznek meg a résztvevők a Boszporusz-csatornához. Ezután a futam végighalad Törökországon, majd az iraki és iráni határ mellett elhaladva eléri Grúziát. Az Észak-Grúz hegyvidéken át jutnak el a versenyzők Örményországba, majd a bizonytalan politikai státuszú Hegyi-Karabahot körbeautózva érkeznek a célba, Jerevánba.

A 17 napos kalandtúrát specialisták és tapasztalt utazók szervezik. A futamra verseny és túra kategóriában összesen 100 csapat nevezhet, előbbieknek komoly terepviszonyok mellett bonyolult geo-caching, ügyességi és tájékozódási feladatokat is meg kell oldaniuk. A túra-kategória sem lesz sétakocsikázás, a szervezők úgy állították össze az útvonalat, hogy minden országban látványos, vadregényes tájakon, úttalan utakon vezessék végig a mezőnyt. Hegyvidéki éghajlat, szubtrópusi zóna, kopár síkságok, poros földutak, sáros csapások, folyómedrek, hófödte hágók, csontszáraz pusztaság - mindezekből kijut az extrém kalandok kedvelőinek.

A futamon bármilyen járművel lehet indulni, mindenki igényeihez és pénztárcájához mérten élheti ki utazási szenvedélyét. Esélyt adnak annak is, aki például húszéves Moszkvicsát szeretné próbára tenni.

A mezőny igen színes, a magyar csapatokon kívül eddig német, norvég, lengyel, román, brit, kanadai, amerikai és dél-afrikai csapatok jelentkeztek a nem mindennapi futamra.