Nissan Qashqai - plusz 1 műszak, +2 ülés

A hónap végén kezdődő British International Motor Show egyik nagy újdonságának szánják a Nissan időközben családi méretűvé nőtt crossoverét.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Vírusvideo! Ha nem hiszel a szemednek, nézd meg újra!

Az autópiacot sújtó csapások ellenére is meglepően sikeres a Qashqai, bevezetése óta már több, mint 170 000 példányban kelt el Európában. Eddig az angliai Sunderland-ban hetenként 4 500 autó gördült le a szalagról, de ez kevésnek bizonyult, a vásárlók igényeit alig győzik kielégíteni. A crossovert mostantól három műszakban gyártják, így hetenként már 6 100 darab készül.

Az ötszemélyes alapmodell mellett ősztől hétszemélyes családi változattal bővül a választék. A Qashqai+2, a "Family Crossover" a Nissan szerint az elfoglalt, de mégis aktív családok autója.

Az újdonság eleje azonos az alapmodellével, de tengelytávját 135 mm-el, az autó teljes hosszát 211 mm-el megnövelték. A középső üléssor előtt nagyobb lett a lábtér és mivel a tetővonal is módosult, a belső tér is magasabb lett 38 milliméterrel. A harmadik üléssor egyértelműen a gyerekeknek készült, a gyári ajánlás szerint csak 160 cm-es magasságig kényelmes. Ha nincs szükség a pótülésekre, akkor természetesen le lehet hajtani őket, így a csomagér 500 literesre nő, 90 literrel nagyobb lesz az ötüléses Qashqai csomagterénél.

Hasonlóan az alapmodellhez, ezt is két benzines és két dízelmotorral gyártják, első- és összkerékhajtással.

A Qashqai+2 világpremierje a július végén kezdődő londoni Autószalonon lesz, ősszel kerül a kereskedőkhöz.