Mercedes GLK 320 CDI 4MATIC - szögletes C-osztály, összkerékhajtással

Ahogy mondani szokták, már látszik a fény(szóró) az alagút végén. Hamarosan a kereskedőknél az új GLK.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Mercedes GLK 320 CDI 4MATIC

Ezt az autót láttuk már valahol! Valóban, a "Szex és New York" nemrégiben bemutatott filmváltozatában a főszereplő, Samantha Jones egy ilyen GLK-val deríti fel az álomváros "buktatóit", amikor Los Angelesbe költözik.

A Mercedesnél tehát újra elővették a régi receptet és még a világpremier előtt bemutatták az autót a nagyközönségnek - egy sikergyanús filmben. A módszer egyszer már bejött, gondoljunk csak arra, milyen furcsán bámultak az őslények a W163-as ML-mercire a Jurassic-parkban! Pedig annak még nem is baltával faragták ki az éleit!

Szóval az újdonság kissé szögletesre sikerült, mégis, manapság egy új modellnél már a vonalzóval rajzolt élek jelentősége is eltörpül a motorválasztékhoz és a fogyasztáshoz képest. A GL-osztály kistestvéreként beharangozott kompakt SUV értékesítése két benzines és egy dízelmotorral indul. Valamennyi motor hathengeres, a GLK 280-ban 231 lóerős, háromliteres V6-os, a GLK 350-ben 272 lóerős 3.5 literes V6-os benzinmotor lesz, a GLK 320 CDI pedig 224 lóerős, háromliteres V6-os dízelmotort kapott. Ezeknek az átlagfogyasztása 7,9 és 10,6 liter között van, de jövő tavaszra ígérnek egy négyhengeres, 170 lóerős 2.2 literes, takarékos Bluetec turbodízelmotort, ezzel már elgurul majd a GLK 220 CDI 6,9 liter gázolajjal is 100 kilométert.

Minden változat 4MATIC összkerékhajtású lesz, hétsebességes automata váltóval.