Renault Sandero Stepway - sportos szabadidőautót kap a Mercosur

A dél-amerikai Közös Piacot, azaz Brazíliát és Argentínát célozta meg a Renault a Sandero alapjaira épülő Stepway crossoverrel.

Renault Sandero Stepway

A Sandero megemelt változata amolyan városi terepjárónak készül, azoknak a brazil vásárlóknak, akik bár igényesek, de pénzük csak egy olcsóbb kombira van. A nagyobb hasmagasságtól eltekintve ezért a Stepway-t csak az optikai dizájnelemek különböztetik meg a Sandero-tól, a franciák újratervezték az alapmodell lökhárítóit és hűtőmaszkját, tetősíneket szereltek rá, amelyeket egy hátsó légterelővel, mint valami szárnnyal kötöttek össze, a kipufogócsőre pedig krómvégeket húztak. A megnövelt hasmagasság nemcsak terepen, de a "városi dzsungelben" is praktikus, a vezető ugyanis a magasabb üléspozícióból jobban át tudja tekinteni a forgalmat - állítják a tervezői.

Brazíliában 112 lóerős, 1.6 literes, bioetanollal üzemelő Hi-Flex motorral kerül forgalomba, Argentínában lesz egy dCi dízelváltozata is. A gyártás októberben indul, először a brazíliai Curitiba-ban, majd Argentínában is.

Ezek után már csak két kérdés marad: mikor hozzák át Európába és milyen motorral?