Ferrari Challenge - száznál több Ferrari F430-as a Hungaroringen!

2 beszólás

Magyarországon rendezik a másfél évtizedes Ferrari Challenge-sorozat következő versenyét.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Augusztus 29-31. között először érkezik igazi olasz autóshow a Hungaroringre. A Ferrari Challenge az egyik legexkluzívabb versenysorozat Európában, az Európai és az Olasz Bajnokság futamait három napon át rendezik meg immáron a mogyoródi pályán is. A 38 perc + 1 körből álló F430-as futamok mellett két rendkívül érdekes betétfutam is színesíti a programot, a Shell Historic Challenge és az F1 Clienti.

A Shell Historic Challenge versenysorozaton azok a legendás Ferrari modellek indulnak, amelyek 1982-ig hagyták el a maranellói gyárat, de a mezőnyben látható néhány 1999-ig gyártott Maserati is. Az F1 Clienti futamain pedig újra feltűnnek azok a Formula 1-es autók, amelyek pályafutása már véget ért, de a Ferrari Racing Days keretein belül újra megmutatják magukat a versenypályán. Az eddigi versenyeken minden alkalommal ott voltak Michael Schumacher és Felipe Massa egykori versenyautói is.

A Ferrari Challenge futamain tavaly óta indul a magyar Warm Up Racing csapata, a négy pilóta közül hárman az Európai Bajnokságban versenyeznek, egy pedig az Olasz Bajnokság futamain vesz részt. Eddigi eredményeik nagyon biztatóak, lassan a dobogó is elérhető közelségbe kerül a csapat profi olasz pilótájának, Andrea Gilardinak, de Jánosi Sándor és Válint Tibor is jól szerepel az Európai Bajnokságban.

Jó hír, hogy az érdeklődők a Formula 1-es jegyárak töredékéért tölthetnek el három izgalmas napot a Hungaroringen, ráadásul a leglelkesebb Ferrari-rajongók a boxutcában közelről is megcsodálhatják a versenyautókat, ha Paddock-jegyet váltanak.

Programelőzetes

Augusztus 29. péntek

- Ferrari Challenge szabadedzések
- Historic Challenge időmérő edzések

Augusztus 30. szombat

- Ferrari Challenge időmérő edzés
- F1 Clienti demonstrációs futam
- Historic Challenge futam
- Ferrari Challenge futam

Augusztus 31. vasárnap

- Ferrari Challenge futam
- Historic Challenge futam
- F1 Clienti demonstrációs futam
- Ferrari Road Car parádé