Mercedes SLR McLaren Roadster 722 S - azért Lewis Hamiltonnak se könnyű...

10,6 másodperc alatt gyorsul...200-ra(!) a limitált sorozatban gyártott szupermodell.

Mercedes SLR McLaren Roadster 722 S

A "722 S" típusjelzés a márka egyik történelmi sikerére emlékeztet: a legendás brit Stirling Moss és Dennis Jenkinson a 722-es rajtszámú Mercedes 300 SLR-rel nyert az olasz Mille Miglia versenyen 1955-ben. A hírnév kötelez: a Mercedes 2009 januárjától mindössze 150 példányban kínálja majd a gondos kézimunkával még Woking-ban gyártott legújabb, "722 S" jelű toplesst. A kétüléses coupé nyitott változata az 5.5 literes, 650 lóerős V8-as motorral 3,7 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, 10,6 másodperc alatt van 200-on, a végsebessége eléri a 335 km/órát. Ezzel kiérdemelte "a világ leggyorsabb (kis)sorozatban gyártott roadstere" címet. A motort az AMG szállítja, egyedileg szerelik össze a németországi Affalterbach-ban.

A coupéhoz képest 24 lóerővel megnövelt teljesítményhez és a szintén megnőtt 820 Nm-es csúcsnyomatékhoz átépítették az orrmotoros roadster futóművét, még jobban leültették karbonszálas műanyagból készült karosszériáját, újrahangolták a lengéscsillapítóit és a rugózását. A szénszálasra imitált félautomata ponyvatető 10 másodperc alatt nyílik ki és nagyjából ennyi idő alatt lehet bezárni is. A szélcsatornában fejlesztett karosszériát úgy alakították ki, hogy még 200-as tempó mellett is lehet nyitott tetővel autózni. (Persze sapka, fejkendő viselése kötelező!)

A belső kialakítása természetesen hasonlóan exkluzív, mint a kristály-antimon-szürkére fényezett külseje. Az Alcantara bőrrel kombinált sportüléseket vörös színű biztonsági övekkel vadították, a multifunkciós kormányt, a váltókart és a kézifékkart a kéz nedvességét elnyelő vadbőrrel burkolták. Kétkörös automata klíma, Bose prémium-hangrendszer, rádióval és CD játszóval kombinált navigációs rendszer teszi teljessé a luxust az 517 650 €-s sportkocsiban.

Lewis Hamilton egy interjúban elárulta, hogy az ő álomautója egy McLaren F1 LM. Most erre a szupersportkocsira hajt, ha világbajnok lesz ő is és a McLaren csapat is, Ron Dennis-től, a főnöktől megkapja ajándékba. Vajon a 722 S roadsterre elcserélné?