Ken Block's Gymkhana Practice - gátlástalan Block-olás

1 beszólás

Abban nincs vita, hogy ez minden idők egyik legőrültebb autós videoja... Vita abban van, hogy tízszer kell megnézni, vagy harmincszor?

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Otthon ne próbáld ki!

A Gymkhana egyfajta sportként űzött autótesztelés - "autocross" amerikai módra. Majdnem olyan, mint a műkorcsolyázásban a kötelező gyakorlatok: a pilóta egy használaton kívüli katonai repülőtéren, hangárban, terelőpóznák között szlalomozva, fél- vagy teljes fordulatokat pörögve vezeti végig az autót a kitűzött pályán, közben nyolcasokat rajzol, behajt a kijelölt "parkolóba", "garázsba", gyilkos tempóban gyorsít, fékez, driftel. A videon a pilóta Ken Block és ez a legújabb produkciója.

Az amerikai Subaru Rally Team versenyzője a kaliforniai El Toro légibázison bemutatott őrült mutatványával alaposan feladta a leckét minden leendő követőjének. A rally-fenomén alá a Crawford Performance adta a "lovat" - a mutatványhoz az 530 lóerős, 2006-os Subaru Impreza WRX STI Tein felfüggesztést kapott. A kétnapos forgatás alatt négy garnitúra(!) 285/30-18 méretű BF Goodrich G-Force T/A KDW gumi fogyott el...

"Eszement Ken" tartja az autós távolugrás világrekordját is, két éve a Discovery Channel "Stunt Junkies" műsorában ugyanezzel az autóval 52 métert repült, mielőtt talajt fogott.

Nem tartozik szorosan a témához, de az amerikai volánzsonglőr a "DC Shoes" sportmárka egyik alapító tulajdonosa is...